Alapterület 3600 m2
Telekterület 65406 m2
Szobák 41
Azonosító: 33915191
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Együttműködöm más közvetítővel
phone +36 30 815
Prémium Partner Prémium Partner
print Nyomtatás visibility_off Megjelenítés Elrejtés warning Hiba jelzése
Eladó kastély
Ingatlan állapota felújított
Építés éve 1950 előtt
Komfort luxus
Épület szintjei 4
Légkondicionáló nincs megadva
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és wc külön és egyben is
Kilátás panorámás
Tetőtér beépíthető
Pince van
Parkolás önálló garázs - benne van az árban
Ingatlan állapota felújított
Építés éve 1950 előtt
Komfort luxus
Épület szintjei 4
Légkondicionáló nincs megadva
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és wc külön és egyben is
Kilátás panorámás
Tetőtér beépíthető
Pince van
Parkolás önálló garázs - benne van az árban
Fenntarthatóság
Átlag gázfogyasztás info nincs megadva
Átlag áramfogyasztás info nincs megadva
Rezsiköltség nincs megadva
Közös költség nincs megadva
Fűtés gázkazán, cserépkályha
Napelem nincs megadva
Szigetelés nincs megadva
Energetikai tanúsítvány nincs megadva
Átlag gázfogyasztás info nincs megadva
Átlag áramfogyasztás info nincs megadva
Rezsiköltség nincs megadva
Közös költség nincs megadva
Fűtés gázkazán, cserépkályha
Napelem nincs megadva
Szigetelés nincs megadva
Energetikai tanúsítvány nincs megadva
Érdekelnek a fogyasztási költségek? Használd a money.hu kalkulátort!
Leírás

CITYCARTEL
INTERNATIONAL LUXURY REAL ESTATE AGENCY
bemutatja: 

Kizárólag irodánk kínálatában!

Az osztrák határ közelében, Magyarország egyik legszebben felújított, történelmi múlttal rendelkező, impozáns kastélya antik különlegességekkel és berendezésekkel!

A SZOMBATHELY KÖZELÉBEN LÉVŐ KASTÉLY RÖVID LEÍRÁSA
- A gyönyörű főépület 3.600 nm-es, 4 szintes (alsó- és földszint, első és második emelet, toronyszoba) 41 szobás, (amely további 12 szobával bővíthető), páratlan, 6 hektáros, körülkerített, parkosított (angolkert, francia kert, japánkert) és gondosan karbantartott környezetben található.
Az épület többször került átépítésre, jelenlegi állapotának kialakításakor 2004-ben a tulajdonos igyekezett hű maradni az 1800-as évek végén kialakított, eklektikus stílusú eredeti tervekhez.
- A kertben egy 128 nm-es, kétszintes gondnoki villa is található, külön épületben pedig 4 autó számára épített garázst, 6 ló befogadására alkalmas istálló karbantartó szoba és egy személyzeti szoba is kialakításra került. Ezen felül kialakítottak egy madárházat és egy ehhez tartozó bekerített udvart kifejezetten a pávák számára.
- A kastélyhoz több hektárnyi gondozott terület tartozik. A japánkert, franciakert és angolkert nyugalmat, békét sugároz.  A parkban gyönyörű, történelmi múlttal rendelkező szobrok, különleges dísznövények, kb. ötezer díszfa és cserje, sok ezer virág és egyéb dísznövény került kiültetésre, több szökőkút és dísztó található.
- A kastély a teljes antik bútorzattal együtt eladó, mely a vételár részét képezi. A belső terek eleganciáját minőségi, antik bútorok, festmények emelik. Exkluzív megjelenés, tágas, világos belső terek jellemzik. Különleges a bálterem és a biliárdterem is.

A KASTÉLY TÖRTÉNETE
A kastély pontos építési éve nem ismert, az 1300-as években tesznek említést hasonló épületről a környéken, de az első biztos tulajdonos csak az 1600-as évekből olvasható. A mai kastély elődje feltehetően egy egyszintes középkori udvarház volt, amelynek a bővítése a korok változó építészeti megoldásai következtében is nyomon követhető.
Az eredetileg barokk stílusban kialakított kastély a 19. században szinte teljesen átépült: a kor egyik leghíresebb építésze, Meinig Artúr (nevéhez fűződik többek között a Wenckheim palota – ma Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár -, a Stefánia palota és a Adria hajóstársaság palotája) tervei alapján 1898-ra készült el az immár eklektikus, historizáló stílusú kastély.
A tulajdonosi család öröklés révén megszerezte a velencei Morosini-gyűjtemény egy részét, így jelentős képzőművészeti alkotások kerültek a kastély falai közé, melyekből néhány a mai napig itt található.
A kastélyban a 19–20. század fordulóján a magyar arisztokratákon kívül angol és német királyi hercegek, hercegnék, orosz nagyhercegek is megfordultak.
Az 1930-as években újra átépítésre került, a korábbi gazdag, jellegzetes historizáló architektúra megváltozott.
A kastély 2004-es újjáépítésének és felújításának fő célja az volt, hogy visszanyerje az 1898-as évekbeli, eredeti stílusát az eredeti, manzárd tetővel és a rézből készült toronnyal. Ekkor teljes mértékben helyreállításra került az épület és a kastélypark is.

A KASTÉLY ELRENDEZÉSE
- A legalsó szint külön bejáraton is megközelíthető. A kastély legrégebben épített részei egyes vélekedések szerint akár az 1300-as évekre is visszanyúlhatnak. Az eredeti épület egy hosszúkás udvarház lehetett. A jelenlegi kialakításban a szinten személyzeti, kiszolgáló- és közösségi helyiségek találhatóak: a tágas, közel 50 nm-es konyha 18 nm-es éléskamrával, impozáns, 64 nm-es hangulatos étterem/borozó, személyzeti lakrész fürdőszobával, személyzeti étkező és további négy, 20-27 nm-es, igény esetén vendégszobának is alkalmas tartózkodó. A szinten kapott helyett továbbá a gépészeti helyiség, a mosókonyha, vizes blokkok és egyéb raktárhelyiségek.
Erről a szintről indul kastély két lépcsősora és a lift is.
- A földszinten található az impozáns főbejárat 85 nm-es exkluzív előtérrel, a közel 70 nm-es, teraszkapcsolatos bálterem, 50 nm-es étkező és 50 nm-es, franciaparkra néző szalon, további négy 24-29 nm-es és egy 52 nm-es helyiség, portaszolgálat/őrszoba, vizes blokkok.
- Az emeleten külön bejáratú lakosztály 70 nm-es nappalival, 20 nm-es hálószobával és fürdőszobával, két kisebb lakosztály, közösségi tér és további hat helyiség, hálószoba, szalon kapott helyet.
- A második emeleten közösségi előtér és vendégszobák kerültek kialakításra saját vizesblokkal, illetve innen vezet fel lépcsősor a birtokra és a tájra egyaránt gyönyörű kilátást biztosító toronyba, ahol 26 nm-es toronyszobát is kialakítottak.
A szint másik, eddig kihasználatlan oldalán akár további 12 vendégszobát lehet kialakítani.
A szinteken a két lépcsősoron kívül személylift köti össze, és egy étel-lift is beépítésre került.

A KASTÉLY PARKJA
A területen angol-, francia-, japánkert található.
- Az angolpark területén kellemes méretű, füves teniszpálya került kialakításra.
- A franciakert, amelyben a különleges szobrok is találhatóak, az eredeti állapotához méltón állították helyre. Itt található az Apollo szökőkút delfinnel, szökőkút Lédával és a hattyúval feltehetően a 15. századból, egy márvány pavilon, a 4 évszak kompozíció és Apolló a háremhölgyeivel. 
- A japánkertben a hangulatos, japán motívumokon kívül négy híd, szabályozott kis patak, barlang, kilátó, vízesés, zen kert található – az itteni sziklák Magyarországról, Olaszországból, Ausztriából és Szlovéniából érkeztek.
- A kastély és a park rekonstrukciójához az anyagokat Szíriából, Egyiptomból, Thaiföldről, Kínából, Brazíliából, Ausztriából, Olaszországból, Indiából, Szlovéniából, Németországból és Ukrajnából importálták.
- A több hektáros, több helyrajzi számon elhelyezkedő, 5 kapun megközelíthető területet kis patak szeli ketté, a patakot átívelő híd túloldalán ligetes tisztással, kerti tóval, fürdőzésre alkalmas, 3 m mély mesterséges tóval.

SZOBROK ÉS MŰKINCSEK
A kastély egyik korábbi tulajdonosa a világ legnagyobb műgyűjtője, Morosini után gyűjteménye 1/5-ét örökölte, melynek egyes, különleges darabjai a mai napig megtalálhatóak a kastélyban, egy része viszont sajnálatos módon eltűnt.
- A Léda szobor Magyarország egyik legértékesebb szobrának tekinthető, eredetileg a Velencei dózs palotájában volt, 2005-ben került felújításra.
- Az Apolló szobor pontos története nem ismert, de szintén a gyűjteményből származik.
- A francia-park többi szobrát a jelenlegi tulajdonos faragtatta.
- A kert egy részében kiállításra kerültek a földbe temetve megtalált, ismeretlen eredetű és történetű torzók.

EGYÉB KÜLÖNLEGESSÉGEK
- A Ming dinasztia legutolsó császárának nászéjszakára készített ágya az egyik hálószobában megtalálható.
- Gróf Széchenyi István könyves-szekrénye is fellelhető a kastélyban.
- A Chesterfield bivalybőr ülőgarnitúra egy közel 400 éves angol klubból származik.
- Olasz kabinetszekrény-különlegesség a 16. századból.
- A játékteremben található hatalmas biliárdasztal egy angol tiszti kaszinóból származik, közel 300 éves.
- Gróf Andrássy Gyula ágya.
- Napóleon lengyel szeretőjének hálószoba-bútorai a lengyel kastélyból.
- A kastélyban található eredeti lépcsők megsérültek, így az új lépcsőket eredeti és hiteles stílusban építették újra. A főbejáratnál található lépcső 1619-es, egy bécsi kolostorból származik.
- A belső tér és a hozzá tartozó bútor kollekció exkluzív és antik. A bútorok főrészt Oroszországból, Olaszországból, Kínából, Franciaországból, Angliából, Dániából, Ausztriából és Magyarországból származnak. A szőnyegek (kb. 80) elsősorban Kínából és a Közel-Keletről származnak. A festmények (kb. 400) Olaszországból, Spanyolországból, Hollandiából, Németországból, Dániából származnak, valamint a kastély Kínai és Japán kerámia gyűjteménye is egyedülálló.
- A japán és kínai porcelángyűjtemény is különleges.
- A homlokzatok nagyon díszítettek, pont úgy, mint 1898-ban voltak.
- Aradi Vértanúk emlékére és tiszteletére ültetett fák.
- Az ország vélhetően legidősebb Gingko Biloba fája.
- A japánkertben 8-10 millió éves sziklák találhatóak.

MŰSZAKI INFORMÁCIÓK
- Az épületben központi fűtés áll rendelkezésre - a fűtést 4 gázkazán biztosítja - amelyek automatikus rendszere szakaszosan is használható. Emellett a 26 antik, fával fűthető cserépkályha, kandalló is kiválóan működik.
- A kastély 5 kéménnyel rendelkezik.
- A fürdőszobákba külön beindítható bojlerek lettek felszerelve a szakaszos használhatóság érdekében.
- Beltéren mozgásérzékelő, tűzvédelmi rendszer került kialakításra.
- Minden ablakon törés álló fólia található.
- A park nagy részén automata öntözőrendszer működik.
- A területen 6 db fúrt kút található.
- Vízlágyító-rendszer működik.
- A terület a sárvárihoz hasonló gyógyvízzel rendelkezik. Ugyanolyan a gyógyvíz, mint Sárváron, csak ez 50 ˚C, míg a sárvári 46 ˚C. A termálkút vízjogi engedélyét 2021-ben megkapta a terület.
- További megvásárlás útján igény szerint akár bővíthető lehet a terület.

Kifejezetten alkalmas reprezentatív rezidenciának, magas minőségű idősek otthonának, de akár wellness szállodának is.

Ár: 30.000.000 Euró

Amennyiben a hirdetés felkeltette az érdeklődését, forduljon hozzám bizalommal.

ÜDVÖZLETTEL:
DR VINCELLÉR ZSUZSA
----------------------------
我们的办公室独家提供!靠近奥地利边境,匈牙利最美丽的翻修、历史悠久、雄伟的城堡之一,拥有古董特色产品和设备!松巴泰利附近的城堡简介 - 美丽的主楼面积为 3,600 平方米,共 4 层(下层)和底层、一楼和二楼、塔楼房间),有 41 个房间(可扩展为另外 12 个房间),位于独特的 6 公顷、有围栏、景观优美(英式花园、法式花园、日式花园)和精心维护的环境。业主试图忠于 1800 年代末创建的原始、折衷主义风格的计划。- 花园中还有一栋 128 平方米的两层管理员别墅,在一座独立的建筑中还创建了可容纳 4 辆车的车库、可容纳 6 匹马的马厩维修室和一间员工室。此外,他们还专门为孔雀建造了一个鸟舍和一个围栏庭院。日本花园、法国花园、英国花园散发着宁静与平和的气息。公园里有美丽的雕像和历史,还有特殊的观赏植物,约种植了五千棵观赏树木和灌木,种植了数千种花卉和其他观赏植物,还有几个喷泉和观赏池塘。 - 城堡与所有古董家具一起出售,这是购买价格的一部分。高品质的古董家具和绘画增强了内饰的优雅感。它的特点是独特的外观和宽敞明亮的内部空间。舞厅和台球室也很特别。 城堡的历史 城堡的确切建造年份不详,据说该地区有一座 1300 年代的类似建筑,但第一个明确的所有者只能阅读从1600年代开始。今天城堡的前身大概是一座单层的中世纪庄园,其扩建也可以追溯到各个时代建筑解决方案不断变化的结果。(包括温克海姆宫 - 现在的首都埃尔文·萨博图书馆) 、斯特凡尼亚宫和阿德里亚航运公司宫) 于 1898 年根据现在不拘一格、历史化风格的城堡的规划完成。业主的家族通过继承获得了威尼斯莫罗西尼的部分收藏,因此放置了重要的艺术品在城堡的围墙内,其中一些至今仍可以在这里找到。世纪之交,除了匈牙利贵族外,英国、德国皇室王子、公爵夫人、俄罗斯大公也曾到访过。20世纪30年代,再次重建,改变了以往富有特色的历史建筑

Tovább olvasom expand_more
Térkép Szombathely, Vas megye
Hasonló hirdetések átlagárai a környéken
Ez az ingatlan 3,27 millió Ft/m²
Szombathely 276,60 ezer Ft/m²
Vas megye 332,12 ezer Ft/m²
Az átlagárat a 300 m² feletti, felújított, közepes állapotú, felújítandó, jó állapotú, új parcellázású, átadott, befejezetlen, ismeretlen állapotú eladó házak ára alapján számoltuk ki.
info
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Prémium Partner Prémium Partner
phone +36 30 815
© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch