Lókút, Bem József utca 40. Eladó családi ház
Alapterület 174 m2
Telekterület 3410 m2
Szobák 4
Azonosító: 33255196
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 70 409
Eladó családi ház
Ingatlan állapota újszerű
Építés éve 2001 és 2010 között
Komfort duplakomfortos
Épület szintjei 3
Légkondicionáló nincs
Akadálymentesített igen
Fürdő és wc egy helyiségben
Kilátás udvari
Tetőtér beépített
Pince van
Parkolás önálló garázs - benne van az árban
Ingatlan állapota újszerű
Építés éve 2001 és 2010 között
Komfort duplakomfortos
Épület szintjei 3
Légkondicionáló nincs
Akadálymentesített igen
Fürdő és wc egy helyiségben
Kilátás udvari
Tetőtér beépített
Pince van
Parkolás önálló garázs - benne van az árban
Fenntarthatóság
Átlag gázfogyasztás info Nincs gáz bekötve az ingatlanba
Átlag áramfogyasztás info nincs megadva
Rezsiköltség nincs megadva
Közös költség nincs megadva
Fűtés elektromos fűtőpanel
Napelem nincs
Szigetelés nincs
Energiatanúsítvány nincs megadva
Átlag gázfogyasztás info Nincs gáz bekötve az ingatlanba
Átlag áramfogyasztás info nincs megadva
Rezsiköltség nincs megadva
Közös költség nincs megadva
Fűtés elektromos fűtőpanel
Napelem nincs
Szigetelés nincs
Energiatanúsítvány nincs megadva
Érdekelnek a fogyasztási költségek? Használd a money.hu kalkulátort!
Leírás

Eladó Lókúton a Bámulatos Szépségű Magas-Bakony pici falujában
4 szobás ház, nyári konyhával, pincével, dupla garázzsal nagy telekkel

"Ez egy szép nap!" - gondolom magamban miközben vezetek uticélom Lókút felé, a már egy kis darabon megújult 8-as úton. Ragyogóan süt a nap, 12 fok van, ennél jobbat nem is kívánhatok november elején egy új ingatlan megismeréséhez.
Márkót elhagyva beérkezem a Bakonyba, szántóföldek, legelők, sűrű erdők, vadvirágos, ligetes rétek között vezet az utam.
Nyílik az őszi kikerics csodálatos színével díszítve tájat, a bokrok roskadoznak a csipkebogyótól, kökénytől, galagonyától és szedertől.
Azt hallottam, errefelé eső után számtalan ízletes gomba szedhető, messziről idecsalogatva a gombászokat. Zsákmányuk akár fejnyi nagyságú pöfeteg, félméteres őzláb, vagy több kilónyi csibegomba is lehet. Az itteni erdőkben megterem a gombák királya, a szarvasgomba is.
Városi emberként, városhoz szokott szemmel különleges élmény látnom itt a tájat, a háborítatlan természetet. Különleges élmény erre járnom.

Megközelítés
A település kettő irányból közelíthetem meg. Északi irányból a legközelebbi nagyobb város Zirc felől, ez a 10 km-es út 10 perc alatt megtehető. Déli irányból Veszprém felől Márkón majd Hárskúton keresztül. Ez az út kb. 20 perc, tehát aki Lókúton lakva a nagyváros adta bevásárlási, sport, kulturális, egészségügyi lehetőségeket akarja elérni 20 perc alatt Veszprémben lehet. Ami Veszprém irányából a közlekedést kicsit nehezíti, az a Hárskút - Lókút közötti 5 km hosszú útszakasz állapota. Bár javítgatják, ráférne egy teljes útburkolat felújítás, de azért így is elfogadható.

A községen belül aztán már nem gond a közlekedés. A település utcáit nemrégiben felújították, kifogástalan minőségű úton érkezem a főutcán - Bem József utca - a házig.

Környék
Lókút a Magas-Bakony egyik legszebb völgyében fekszik, ugyanakkor a Bakony egyik legmagasabban fekvő települése. Az ó-falu az évszázadok során itt a zölddel borított hegyek között a völgyben alakult ki, így vált a völgy a település főutcájává. A majd három kilométeres főutcán a hosszú kertekben végződő porták jobbra-balra sorolva kapaszkodnak fel a hegyek oldalára. Az itt élők a kertjük végéből szerencsés időben ráláthatnak a Balatonra, és a Somogyi dombság repceföldjeire.

Ahogy körbe járom és fényképezem a területet, az óvodások rám köszönnek délelőtti sétájukból ebédelni menve. Mintha köszönteni akarná az idegent ő is, megszólal a déli harang.

Alig 400 lakosú kis sváb faluban vagyok, itt a Bakony tetején. Béke, nyugalom, biztonság van itt. Hálás vagyok, hogy itt lehetek.

Telek
A telek kettő helyrajzi számon összesen 3.410 m2. Ez már egy komolyabb terület, sokoldalú felhasználásra alkalmas lehet. Az úgy 20 méter széles és kicsit több, mint 170 méter hosszú terület be van kerítve, ennek kb. a felén helyezkednek el az épületek és a ház-körüli gyümölcsfák valamint füves terület. A telek másik felétől fakerítés választja el. A telek felső végéből gyönyörű kilátás nyílik a környékbeli hegyekre, mezőkre.
A telek mérete és elhelyezkedése alapján állattartásra is alkalmas lehet.

Közművek
Víz, villany bevezetve, gáz a telken belül. Fontos megjegyezni, hogy a telken saját gyűrűs kút működik, szükség esetén itatásra, öntözésre alkalmazható vízdíj költsége nélkül.

Ház
"Ez egy remek porta!" - állapítom meg, mikor először meglátom az utcáról. Ez a véleményem csak tovább erősödik, mikor bentről a kertből, aztán bentről az épületekből is megismerem.

A 2 épület 4 funkciót valósít meg: 1. Lakás, 2. Garázs, 3. Nyári konyha, 4. Pince. Valamennyi funkciót jól átgondoltan, jól megtervezetten, és igényesen kivitelezve.

1. Lakás: 
A földszint - 74 m2 - teret ad a konyhának, a fürdőszobának, nappalinak és hálószobának. Ez tökéletesen elég egy egyedülálló személy vagy idősebb pár számára, az emeletre fel sem kell menniük. Minden helyiség tágas és praktikus.
A tetőtérben - nettó 39 m2 - 2 tágas hálószoba és 1 fürdőszoba épült, alkalmas 4 vendég vagy rokonság fogadására és elhelyezésére.
A lakóterületet esztétikusan és hangulatosan egészíti ki a tornác és terasz 25 m2-es területe.
Az épület 2003-as tervek alapján lett felújítva és kibővítve. Az akkori munkák eredményeképpen nyerte el mai formáját. Egy dolog kivételével kifogástalan állapotban van. A 2003-as felújításkor a régi falak vízszigetelését nem oldották meg, talán azért mert akkor még nem is volt rá jó technológia, talán azért mert a tulajdonos számára nem volt fontos, hiszen 20 évig lakott a felújítást követően a házban, naponta tudta szellőztetni. Az új tulajdonos, ha úgy látja szükségesnek, a régi falak vízszigetelését a napjainkban már szerencsére elérhető remek technológiákkal és építőipari anyagokkal viszonylag gyorsan és költséghatékonyan elvégeztetheti, mint azt az alábbi youtube-on megtekinthető videók is bemutatják: "Alulról nedvesedő falazatok kezelése egyszerűen" , "Utólagos vízszigetelés injektálással - DUAL-SZIG Kft.". A költségekről pedig közvetlen web-oldalunkra látogatva tájékozódhat. Lásd a hirdetés végén a linket.

2. Garázs
Az épület bővítésével alakult ki a nagyméretű - 51 m2 - dupla garázs, ami - ha a mai gépkocsi árakat figyelembe vesszük valamint azt, hogy ilyen környezetben nyest, menyét, stb. egyéb állat gyakran előfordul és képes kárt okozni az értékes gépkocsikban - kincset érhet. Amennyiben gépkocsi tárolására nincs szükség, egyéb tárolási célra is kiválóan alkalmas lehet. További tárolás lehetséges a garázs padlásterében.

3. Nyári konyha
A 16 m2-es helyiség nevének megfelelően nyáron sokoldalúan használható, télen alkalmas tárolásra. A falak utólagos vízszigetelése itt is megoldandó. 

4. Pince
Ez egy klasszikus boltíves gyönyörű 10 m2 nagyságú pince. Csak hordók vagy borosüvegek kellenek bele.

Miért érdemes megvásárolnia?

1. Tartós itt lakásra
Ha fontolgatja, hogy életmódot vált, ha már elege van a nagyváros nyűgjeiből, elege van a reggeli és esti dugókból, elege van a rossz levegőből, elege van a tömegből a túlzsúfoltságból, akkor ez egy remek lehetőség a változtatásra. Ide költözhet, távol a világ zajától itt nyugalomra találhat.

2. Hétvégi háznak, nyaralónak
Hétvégéket, hosszú hétvégéket is itt tudja tölteni. A nyári hónapokat pedig, ahogy szabad ideje engedi, családjával itt töltheti. A 3 hálószoba lehetővé teszi népesebb családja elhelyezését is.
Ha távol szeretne lenni a világ zajától, akkor itt remekül fogja érezni magát.

3. Kiadó vendégháznak
A sokak számára keresettek az ilyen típusú ingatlanok. A rendkívüli mértékben megnövekedett belföldi turizmus által generált igények kielégítésével ez a ház jelentős bevételhez juttathatja.

4. Befektetésnek
Mai bizonytalan világunkban, a koronavírus járvány, a háború, az energia válság és a magas infláció által keltett aggodalmak miatt sokak fejében megfogalmazódik a gondolat: "Hol lehet biztonságban a pénzem?" A válasz lehet: pl. ingatlanban.

Kedves potenciális Vevő!
Ha bármelyik a fentiek közül az Ön célja,
akkor azt itt meg tudja valósítani.
Ez egy rendkívüli és ritka lehetőség!
Ne habozzon, hívjon!

Tovább olvasom expand_more A(z) Immobalaton Ingatlaniroda weboldala open_in_new
Térkép Lókút, Bem József utca 40.
Hasonló hirdetések átlagárai a környéken
Ez az ingatlan 396,55 ezer Ft/m²
Veszprém megye 993,59 ezer Ft/m²
Az átlagárat a 150-199 m² közötti, újszerű, új építésű eladó házak ára alapján számoltuk ki.
info
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 70 409
© ingatlan.com - 1999 - 2023 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu kocsi.hu
Magyar English Deutsch