Alapterület 617 m2
Telekterület 43000 m2
Azonosító: 33143571
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 622
Leírás

Kiváló lehetőség befektetésre, vállalkozásra vagy önfenntartó élet kialakítására Kecskeméten!

Gondolkodott már azon, hogy nyugodtabb helyen éljen? Szeretne gazdaságot vezetni, saját magának megtermelni a zöldséget, gyümölcsöt? Érez magában vágyat a haszonállat tartására, tenyésztésére vagy bértartásra? Kiszakadna a városi forgatagból, de nem akar elszakadni a Főváros adta lehetőségektől? Akkor olvasson tovább!

KIZÁRÓLAG A MI KÍNÁLATUNKBAN!

Eladó Kecskemét-Ménteleken, egy 4,3 hektár összterületű, több helyrajzi számból összeálló lovastanya, amely szántó, legelő tanya besorolású telkekből tevődik össze.

A TANYÁRA VEZETŐ ÚT MÁSIK FELÉN HELYEZKEDIK EL EGY 4,2 HEKTÁR TERÜLETŰ, 33,41 AK ÉRTÉKŰ ERDŐ ÉS SZÁNTÓ BESOROLÁSÚ TERÜLET. AZ ERDŐBEN AKÁC ÉS SZÜRKE NYÁRFÁK TALÁLHATÓAK, AMIKBŐL 2 HEKTÁR VÁGÁSÉRETT, 2 HEKTÁR PEDIG KI LETT TERMELVE. A FAKITERMELÉSE ÉS AZ ÁTMINŐSÍTÉS UTÁN LEHETŐSÉG VAN LAKÓINGATLANOK KIALAKÍTÁSÁRA IS, EZÉRT BEFEKTETÉSNEK IS KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT, GARANTÁLTAN MEGTERÜLŐ.

IRÁNYÁRA 30 MILLIÓ FORINT, AMI KÖTELEZŐEN MEGVÁSÁROLANDÓ A TANYÁVAL EGYÜTT!

A területen megtalálható két lakóingatlan, a kisebb, egy szendvicspanelból épült, könnyűszerkezetes, 20 nm-es (terasszal együtt 28,5 nm), 1 szobás, elektromos fűtéssel rendelkező ház. Az épületet falai 12 cm-esek, belülről gipszkartonnal burkolták, egy amerikai konyhás nappaliból és egy fürdőből áll. A főzés gázpalackról megoldott, az ablakok műanyagok, a melegvíz villanybojlerről megy.

A nagyobb ház egybe van építve a minden igényt kielégítő istállóval. Az istállóban kialakításra került 4 db 10 nm-es box, egy tároló a nyergek és egyéb lovas felszereléseknek, egy patamosó helyiség, egy tároló, ahol a gépészet is megtalálható és egy pihenő szoba, fürdőszobával, ami az alaprajzon konyha megnevezéssel található. Ebben a helyiségben tudnak a vendégek várakozni, a kialakított konyharésznek köszönhetően kávét, teát elkészíteni, üdítőt inni, a hozott ételt elfogyasztani, és a lovaglás után lehetőség van zuhanyzásra, átöltözésre is.

A kétszintes lakó épületbe kívülről tudunk bemenni, 59 nm-es, 2 + 1 félszobás. A bejárat után rögtön a nappaliba érkezünk, ezen a szinten megtalálható még egy WC-s fürdőszoba és egy ablakos konyha is. A nappaliból az emeletre felvezető lépcső alatt helyezkedik el a fűtésért felelős, vízteres kandalló. Az ablakok fakeretesek, thermo üveggel. Az emeleten kialakítottak egy egész és egy fél szobát, valamint egy kisebb fürdőszoba is megtalálható.

Az istállót a házzal egyszerre építették 2013-ban. Körülbelül 80 cm-es sávos alappal rendelkezik. A falazata B38-as téglából épült és 10 cm-es hungarocell szigeteléssel látták el. Az épület fa födémmel rendelkezik, a tető kiváló állapotban van, le van szigetelve, a héjazata betoncserép.
A 380 volt be van húzva, a szennyvíz egy 10 m3-es emésztőbe gyűlik. A vizet két fúrt kút biztosítja, egy 26 méter és egy 48 méter mély. Ezeknek a vizei be vannak vizsgáltatva, iható minőségűek. A telekommunikációt a Mindig TV szolgáltatja, és mikrohullámú internet van.

Ezeken kívül a területen még megtalálható egy nyári konyha, amely vegyes falazatú. Vizet bevezették, a fűtésért fatüzeléses kályha felel, illetve kemence is van. A tetőszerkezetét felújították, a cserepek régiek, 2011-ben kicserélték az ablakokat.

A telken belül van két épület, amely bontandó állapotú, viszont jelenlegi állapotában tárolásra is alkalmas. Az egyik egy 1898-ban épült vályogház, 1 szoba, konyha és kamra helyiségekből, valamint külön bejáratú kamra és istálló helyiségekből áll.
Külön mellette szintén egy vályogból épült garázs, ami egy autó beállására alkalmas, ezeknek az épületeknek pala tetejük van.

Az épületeken kívül még kialakítottak a gazdaság fenntartása miatt fontos építményeket, területeket:

-Szénatároló:
Fém és fa szerkezetű, Lindab fedéssel. Ide 100 körbála befér az állatok számára.
-Külső istállók:
6 db ló tartására kiválóan alkalmasak, villanypásztorral és fa kerítéssel körbekerített karámokkal.
-Takarmánytároló: Itt nem csak takarmány tárolható, hanem haszonállatoknak, juhoknak, disznóknak alkalmas ólak is rendelkezésre állnak.
-Körkarám és jártatógép lovak számára.
-2 db nagyobb legelő.
-Kisméretű lovaspálya 20 x 25 méteres, világítással.
-Nagyméretű lovaspálya: 60 x 40 méteres.
-Konyhakert, fóliasátoroknak váz (8 x 3 méteres műanyagvázas, 8 x 20 méteres fémvázas)

ÉPÜLETLISTA:
-Istálló: 123,61 nm
-Lakóház: 59,00 nm
-Könnyűszerkezetes ház + terasz: 20,00 nm + 8,5 nm
-Vályogház: 148,70 nm
-Vályog garázs: 21,05 nm
-Nyári konyha terasszal: 42,70 nm
-Takarmánytároló: 49,20 nm
-Szénatároló: 28,86 nm
-Box + karám: 55,04 nm
-Box + karám: 61,04 nm

A tanyavilág teljes egészében körbekerített, manuális kertkapun keresztül tudunk a telekre bejutni.
Az egyik legelőn található egy befektetésre kiválóan alkalmas 120 nm felületű hirdetőtábla, ami az M5-ös autópálya felé néz. Ez al mérővel rendelkezik, és ki van világítva.
A területet kettévágta az autópálya, ezért a sztráda másik oldalán helyezkedik el a 14.430 nm-es szántó besorolású, 34,8 AK értékű terület, amin jelenleg kukorica van. Ezt napelemparkként is lehet hasznosítani, vagy bérbe adni.

A környék, a tanya elhelyezkedése miatt nem a legcsendesebb, ugyanis az M5-ös autópálya mellett található. Ezért, aki a csendre vágyik, annak nem biztos, hogy ez lesz a megfelelő választás.
A tanyától az 5-ös főút 3 percre található, ahonnan 2 km-en belül elérhető az M5-ös autópálya Budapest és Szeged irányába is.
A tanya, Budapest, Clark Ádám tértől 76 km-re fekszik, ezért a főváros akár egy óra alatt elérhető.
Kecskemét központja mindössze 15 percre található, ahol minden elérhető, ami a hétköznapi élethez kell.

Parkolni a tanyán belül is lehet több autóval, de akár a kertkapu előtti részen is meg lehet állni.

AJÁNLOM:
Az ingatlan kiváló lehetőség olyan családoknak, akik igénylik a nyugalmat, az élhető kertet, akik kiszakadnának a városi hétköznapokból, akik az önfenntartás felé haladnak, maguknak szeretnék megtermelni a napi betevőt. Kiváló lehetőség azoknak, akiket vonz az állattartás, a mezőgazdaság, a növénytermesztés.
Azoknak a befektetőknek is alkalmas lehet, akik bértartáson gondolkodnak, lovakat, teheneket, vagy bármilyen haszonállatokat tenyésztenének. A terület, a kialakítás, az elhelyezkedés kiválóan alkalmas egy szuper, önellátó gazdaság kialakítására.

Ha szeretne kiszabadulni a városi körforgásból, de mégsem akar végleg elszakadni tőle, akkor a legjobb választás ez a biztonságos környék, ahol magába szippantja a friss levegőt és hallgatja a madarak csicsergését.

Ha ilyen ingatlant keres, ne is keresse tovább, megtalálta.

AMENNYIBEN LÁT BENNE FANTÁZIÁT, HÍVJON FEL, KÉRJEN EGY IDŐPONTOT, JÖJJÖN, NÉZZE MEG ÉS TEGYEN EGY AJÁNLATOT!

AZ INFORMÁCIÓK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK, A TÉVEDÉS JOGÁT FENNTARTJUK!

Tovább olvasom expand_more
Térkép Kecskemét, Méntelek
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 622
© ingatlan.com - 1999 - 2022 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat Sütik kezelése Facebook money.hu kocsi.hu
Magyar English Deutsch