Csombárd, Somogy megye Eladó családi ház
Alapterület 111 m2
Telekterület 5765 m2
Szobák 4
Azonosító: 32937228
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 20 514
Eladó családi ház
Ingatlan állapota felújítandó
Építés éve 1950 és 1980 között
Komfort nincs megadva
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei földszintes
Fűtés cserépkályha
Légkondicionáló nincs megadva
Rezsiköltség 35 E Ft
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és wc külön és egyben is
Kilátás udvari
Tetőtér beépíthető
Pince van
Parkolás udvari beálló - benne van az árban
Ingatlan állapota felújítandó
Építés éve 1950 és 1980 között
Komfort nincs megadva
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei földszintes
Fűtés cserépkályha
Légkondicionáló nincs megadva
Rezsiköltség 35 E Ft
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és wc külön és egyben is
Kilátás udvari
Tetőtér beépíthető
Pince van
Parkolás udvari beálló - benne van az árban
Leírás

Eladó egy 5765 nm-es telken lévő 115 nm-es családi ház a Fonyódtól bő fél órára lévő Somogy megyei Csombárd egyik csendes zsákutcájában.


Aki a lehetőséget fogja benne meglátni és nem ódzkodik egy felújítástól és előnyként fogja értékelni, hogy a saját ízlésének megfelelően alakíthatja ki a ház belső és külső kinézetét, annak ez az ingatlan a jövőben sok-sok örömöt fog adni és egy nagyon jó kis vétel lesz. Azért merem bátran ezt mondani, mert a ház udvara, környezete és az egész falu hangulata nagyon kedves és idilli.

Apropó, felújítás, ezzel kapcsolatban lesz még egy jó hírem (már akinek jó hír) , a végén leírom, olvassa végig.

A házzal szemben egy ősfás park és egy hatalmas játszótér található. Lévén, hogy ez a zsákutca utolsó háza, gyakorlatilag kinyitja az ember a kaput, és 2 lépésnyire már a játszótéren találja magát.
A falu folyamatosan karban tartja a parkot, a játszóteret, nincs szemetelés, nincs eldobált csikkek, és nincs esténként bandázás a téren. Ez egy pár száz fős falu. Ha kell baromfi, házi tojás, kert végéből friss zöldség, itt mindent megtalál a faluban az ember.

Nézzük a házat, magát.

A ház vegyes falazatú, az alapja természetesen végig beton, a falazat alsó része teljesen tégla, utána van egy rész, ami vályog, aztán újra tégla.
Tulajdonképpen a ház 85 %-a téglából van. A gazdasági épületek pedig teljes mértékben téglából épültek.
2 bejárata van a háznak, és mindkét bejárat egy külön folyosóra nyílik. Az ház bal oldali szárnyában találunk egy folyosót, 2 nagy méretű hálószobát, és egy kisebb zuhanykabinos fürdőnek alkalmas helységet, ha tovább haladunk, egy másik szobán (én ebből alakítanék ki egy közösségi teret, nappalit) keresztül jutunk el a második közlekedőbe, ahonnan nyílik egy szoba, tovább haladva pedig a konyhát, majd a fürdőszobát találjuk.
A ház folytatásaként találunk egy műhelyt, mellette egy szerelő aknával ellátott garázst, amellett egy raktár helységet, és amellett egy állattartásra alkalmas pajtát. A kert túlsó oldalán fellelhetünk egy pince helységet, ahol télen-nyáron jó hűvös van. A pince előtt pedig egy bográcsozásra alkalmas beton körgyűrűt találunk.

A fűtésről jelenleg cserépkályha gondoskodik, aminek a kéménye teljesen új, de ha valaki gázzal szeretne fűteni az sem probléma, csak ahhoz újra meg kell kérni az engedélyeket. Hálózatra kötött víz és csatorna természetesen van a házban.

A kertben számtalan termő gyümölcsfa gondoskodik az itt lakók vitamin beviteléről. Többek között: alma, szilva, őszibarack, kajszibarack, cseresznye, dió, bodza bokor.

A kert körülbelül 2/3-án úgy 300 nm-en kukorica lett ültetve, ami szépen növöget, idén ősszel már lesz termése. Ilyen kukorica árak mellett, lassan ott tartunk, hogy csak akkor éri meg saját baromfit tartanunk, ha van egy saját kukoricásunk. Szerencsére itt a takarmány kérdés meg van oldva, így nyugodtan tarthatunk a jövőben állatokat.

Ha már kertes ház, kardinális kérdés a szomszédság, ugye. :)

Szemben, ahogy korábban említettem, egy park és egyben egy játszótér helyezkedik el, a bal oldali szomszédunk egy nagyon kedves néni, aki nagyon szépen rendben tartja a telkét. A jobb oldali szomszédban pedig egy 18. századi kastély ősfás arborétum kertje található, és mivel az udvar úgymond a kastély kertje felé nyitott, így nagyobb térérzetünk van, és abszolút intim a kertünk. Gyakorlatilag a kertből alig látszik a kastély melléképülete, eltakarják a fák, bokrok.

Térjünk vissza a felújítás kérdéskörre, ami sokat nyom a latban egy ilyen döntésnél. A ház fal szerkezete ép, egyedül a vakolat adta meg magát 1-2 helyen, de az javítva lesz. Belül már elkezdődtek a javítások, ez folytatva lesz. A tetőszerkezet és a gerendák 1-2 helyen javítandók. Rendbe lehetne hozni a tető szerkezetet de én nem vacakolnék vele, teljesen új léceket, fóliát és cserepeket tennék fel a házra, aminek vannak költségei, mint tudjuk, ez milliós nagyságrend, de… és itt jön az a tényező ami azt gondolom, hogy mérvadó lesz a nézetünkben. A tulajdonosnak és egyben jó barátomnak saját szakemberekből álló építőipari csapata van. És felajánlotta, hogy az új tulajdonosnak vállalja a ház teljes felújítását, kedvező áron. A tulajdonos és a szakemberek is itt laknak a faluban, más projektek mellett lenne kapacitásuk a házzal haladni, ebből nem lenne gond.
Tudjuk, hogy mostanság a szakembereknek úgy kell könyörögni, hogy jöjjenek és adjanak időpontot. Ha adnak is, hosszú hónapokat/1 évet kell várni rájuk, hisz be vannak táblázva. Itt ilyen probléma nem lenne a felújítás kapcsán. És nem azért, mert a csapat esetleg unatkozik és nincs munka. Munka van bőven, mert jó szakemberek, csak ezt így tartottuk korrektnek, hogy ha már felújítandó a ház, akkor mi annyit tudunk hozzá tenni, hogy segítünk végig a felújításban. Természetesen, ha az új tulajdonosnak vannak szakemberei, akikhez ragaszkodik, semmi probléma, ez csak egy felajánlás a részünkről, amivel szerintem célszerű élni. :)

Az alap árhoz ha hozzáadja a felújítás várható költségeit, még mindig ott fog tartani, hogy 23-25 millió Ft-ból lesz egy 4 szobás, tágas családi háza, vadonatúj tetővel, melléképületekkel, pincével, veteményessel, rengeteg gyümölcsfával, és nagyon szép környezettel, házzal szemben pedig egy gyönyörű és gondozott parkkal.

Akár vendégházként is funkcionálhat, ha abban gondolkodik. Lenne a faluban olyan készséges, becsületes munkaerő, aki átadná a kulcsot a vendégeknek, és minden vendég után kitakarítana, és egyneműt cserélne.

De teljesen el tudom azt is képzelni, hogy egy több gyermekes család életvitel szerűen élne itt, aki saját maga termelné meg az élelmiszereit, akinek áldás lenne a szemben lévő játszótér, és aki alapvetően nyugodtságra vágyik.

Nagyobb város a közelben egyébként 15 percnyi autóútra Kaposvár található. A Balaton megint csak elérhető távolságra van, bő fél órára.

Pár településsel arrébb egy egyházi iskola működik, ahol külön iskolabusz veszi fel a gyerekeket a faluban.

A falu vezetése kimondottan jó. Én személy szerint azt szeretem az ilyen kis falvakban, hogy ha bármi észrevétele van az embernek, foglal egy időpontot a polgármesterhez és nagyon könnyedén le tud ülni beszélni vele.

Mindent összevetve azt gondolom, aki most jelenleg kellően vizuális és már előre képes látni egy szép végeredményt, annak ez egy nagyon jó kis ingatlan és vétel lesz.


Kérdése volna, keressen bizalommal.

Tovább olvasom expand_more
Térkép Csombárd, Somogy megye
Hasonló hirdetések átlagárai a környéken
Ez az ingatlan 116,22 ezer Ft/m²
Somogy megye 415,79 ezer Ft/m²
Ez az ingatlan 116,22 ezer Ft/m²
Somogy megye 415,79 ezer Ft/m²
Az átlagárat a 80-119 m² közötti, felújított, közepes állapotú, felújítandó, jó állapotú, új parcellázású, átadott, befejezetlen, ismeretlen állapotú eladó házak ára alapján számoltuk ki.
info
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 20 514
Ez is érdekelhet
© ingatlan.com - 1999 - 2022 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat Sütik kezelése Facebook money.hu kocsi.hu
Magyar English Deutsch