Csörnyeföld, Nyárfa utca 21. Eladó családi ház
Alapterület 50 m2
Telekterület 1717 m2
Szobák 2
Azonosító: 32885307
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 70 411
Eladó családi ház
Ingatlan állapota felújítandó
Építés éve 1950 és 1980 között
Komfort komfort nélküli
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei földszintes
Fűtés nincs
Légkondicionáló nincs
Rezsiköltség nincs megadva
Akadálymentesített nem
Fürdő és wc nincs megadva
Kilátás panorámás
Tetőtér nem beépíthető
Pince van
Parkolás udvari beálló - benne van az árban
Ingatlan állapota felújítandó
Építés éve 1950 és 1980 között
Komfort komfort nélküli
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei földszintes
Fűtés nincs
Légkondicionáló nincs
Rezsiköltség nincs megadva
Akadálymentesített nem
Fürdő és wc nincs megadva
Kilátás panorámás
Tetőtér nem beépíthető
Pince van
Parkolás udvari beálló - benne van az árban
Leírás

Téglaépítésű családi ház eladó Csörnyeföldén.

A továbbiakban egy igen őszinte hirdetést olvashat.

Telek területe 1717 négyzetméter. Fűnyíróval ez már értékelhető nagyság. Másképp mondva néhány birkának/kecskének meg lenne a betevője egész évben.
A kilátásról és a telek adottságairól annyit, hogy látható a képeken, és magáért beszél. Sőt, igazán a képek ezt vissza sem adják teljesen. Ez a legjobb az egész ingatlanban, a telek elhelyezkedése és maga a telek növényzete, a többi az ingatlan leírásban ehhez képest már csak lejtmenet lesz… Található a kertben többféle gyümölcsfa, nem is tudnám felsorolni, mert nem éltem ott egy percet sem, és nem láttam mikor mi nyílik/virágzik/érik. Körte, szilva, alma, cseresznye/meggy úgy láttam van. Más fa is van, például akác. Az ingatlant saját részre vásároltam, felújítós-nyaralós projektnek de máshogy alakult az Élet.
A használaton kívüli templomot apránként felújítják, tetőcserép csere lesz, meg gondolom festés. A templom az egyik telek-szomszéd, a másik oldalról meg lakatlan, szóval eszményi „szomszédok” (mivel nincsenek…). A templom szép kis telken van, be lehet menni felülről, nincs elzárva, kedves kis kertje van, az Önkormányzat eléggé odafigyel az ingatlanjaira. Az emberekkel is segítőkészek, nemcsak az épületekkel - ezt személyesen tapasztaltam meg.

A ház tégla sávalappal rendelkezik a képeken is látható, mivel nincs már rajta helyenként vakolat... A pince teteje vasbeton födémes.
A fala téglából van rakva – jó sok helyen ki is látszik – szerkezetileg javítható-/elfogadható-, esztétikailag viszont csapnivaló/ramaty-állapotban. Az egyetlen biztos pont, hogy a sok munkát garantálhatom a felújítással kapcsolatban.
(Érdeklődés esetén erősen javaslom saját statikussal való megtekintést.)
Kémény van, ahogy belső bekötési pont is hozzá természetesen.
A fapallós padló a szobában felújítást igényel. Magamból indulok ki, mivel én felújítanám, mert a faanyag ami be van építve „többet ér mint a ház”… (Csiszolás – polírozás – olajozás. Utána megszólal olyan szép lesz…)

Melléképület szerkezetileg egyértelműen sérült/hiányos állapotban, szintén téglából. Én merném saját kezűleg javítani, de mivel eladom, jobb a békesség, mondja meg ezt is statikus. A tető is hiányzik nagyobb részt a melléképületről, ahogy a fényképen is látszik.
A környéken egy-két elhagyatott ház van csak, a többi kimondottan takaros, az egész utca „rendben van”. (Egy képet feltöltve utcaképként, ez az ingatlantól balra eső utcakép.)
Betonozott jó út van a telek alsó részén, és rendes járda. Felső részen földút. Onnan is van egy kép.
Az utca, és maga a település összképe az országos átlagot is bőven üti, nemhogy a zalai települések zömét takarosság és „jómód” szempontjából.
Rossz hír viszont, hogy a telekről kb. 8 m3 szemetet kell elszállítani. A jó hír, hogy nem fecninként van szétdobálva, hanem erőteljesen lokalizálhatóan. A telek felső része (2/3-a a teleknek) nem szemetes egyálltalán. Tehát 2 konténer 2 embernek 1 vagy 2 napi munka. (Nem, nem csinálom meg, és nem is nagyon magyarázkodom ez ügyben. Így vettem és így is adom el. Ha én csinálnám meg, vastagon számítanám bele az árba, többek közt azért is mert lakóhelyemtől igen távoli az ingatlan, és ha nekiállok, és minél többet vagyok ott, attól félek túlságosan beleszeretek, és nem adom el, akkor viszont 100% hogy bukom az Asszonyt...)
Víz: Kút van, csatorna és vezetékes víz a ház elött. (Elvileg telken belül is, de nem bolygattam…)
Villany: Házban, de kikapcsolva. (Fényképezve). Vezetékrendszert is erősen át kellene nézni.

Épületek nm-es bontásban:

Főépület
18,00 m²
10,72m²
8,32m²
4,22m²
8,61m²
azaz 49,87m²

Melléképület
14,40 m²
22,50 m²
azaz 36,90m²

Pince: kb. 12..15m²

Nem írok agyzsibbasztó dolgokat, hogy „gazdálkodásra alkalmas”, „befektetőknek ideális” „CSOK felvehető rá” és hasonló sablon b@romságok. (Ezeket mindenki megítéli magában az adatok, a település és a sok fénykép alapján. Felrakok képeket a környezetről, a szomszéd templomról, az utcaképről, a felső földútról – alsó betonútról is. Természetesen minden egyébről is az épületekkel kapcsolatban.)
Viszont ötletadónak leírom, hogy az én tervem az volt, hogy a melléképületet összekötném a főépülettel, a melléképületre új tető kerülne, meg ugye az újonnan épülendő összekötő szobára, ami az épületek távolsága miatt 1,7 m szélességű. Így 86,8 + kb 7,7 (új) m² tehát kb. 94,5 m²-re lenne növelhető az épület komoly többletköltség nélkül – mármint a szükséges felújításon felül értve. Nem teszek fel rengeteg látványtervet, csak 1 képet egy konyha variációról, érzékeltetve a lehetőségeket, ha már úgyis fel kell újítani.

Települési elhelyezkedés és adottságok:
Község Zala megyében, a Letenyei járásban, a Mura folyó, a magyar - horvát - szlovén hármashatár közelében.

Távolságok:
Nagykanizsa 38 km (27 perc forgalom nélkül),
Lenti Termálfürdő (gyógyfürdő) 19,6 km (19 perc forgalom nélkül)
Horvát határ és szlovén határ: „a szánkban” (közelebb, mint a fenti két magyar település… kb. 9-9 km átkelőtől függően)

Az árról. Tudom, hogy '19-ben ez még 1 milliót sem ért, de '22-ben többet ér, mint amennyiért adom. Ismerem az ottani árakat, egy kis romos pince ment el ezen a településen 2 millióért, és egy családiház-romhalmaz ((igen, ennél is sokkal „romhalmazabb”)) – igaz ennél valamivel nagyobb – 7 millióért (és még a panorámája is vacak volt...).
Ingatlanokkal is foglalkozom, úgyhogy itt jegyezném meg, ingatlanos legyen kedves ne keressen, kivéve, ha már a pénzzel a zsebében jön foglalózni saját részre. Még valami: minden kellemetlen ingatlanos szöveget hallottam már, és nem szeretem…
(A végtelenül őszinte hirdetésből gondolom ez kitalálható volt. Ezen felül már így is baráti segítséggel árulom, és nem akarok egyetlen Barátomnak sem rosszat. Ő veszi fel a telefont, Ő mutatja meg az ingatlant, első körben Ő intézkedik, tehát ne terheljük ingatlanos szövegekkel...)

Adu ász a végére. Leírom, hogy Öt fő okom van olcsóbban adni mint amit ki tudnék belőle szedni – igaz akkor még biztosan ülnöm kellene rajta.

Szóval:

-Nincs kísértés, ha gyorsan eladom.
-Az Asszony megmarad.
-Nincs pofám többért adni, mégiscsak sok munka lesz vele, és így is lesz rajta hasznom.
-Az Asszony nemcsak megmarad, de örülni is fog.
-Valószínűleg egy ilyen leírás után elhiszik nekem, hogy jó érzés volna jó kezekben tudni ezt a „most még nem ékszerdoboz, de majd az lesz” ingatlant. „Nem kenyérre kell”, ülhetnék rajta, de csak tovább romlana az állapota. Jó lenne, ha megmentődne, ha már általam nem fog. Én láttam benne fantáziát. (Még az Asszony is, csak ne én csináljam végig…)

Tovább olvasom expand_more
Térkép Csörnyeföld, Nyárfa utca 21.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 70 411
Ez is érdekelhet
© ingatlan.com - 1999 - 2022 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat Sütik kezelése Facebook money.hu kocsi.hu
Magyar English Deutsch