Százhalombatta, Külterület 0208/2 hrsz Eladó általános mezőgazdasági ingatlan
Telekterület 140000 m2
Azonosító: 32679001
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 952 Felfedés
Leírás

HALASTÓ, HORGÁSZTÓ ELADÓ!

14 ha-os (ebből vízfelület: 8,6 ha) 7 db tóból álló haltermelő és horgász komplexum Budapest határától 13 km-re Százhalombattán eladó.
A terület a 6-os főút felől aszfaltozott úton közelíthető meg.
A bejárat elektromos kapuval van felszerelve, mely távirányítóval, de telefonnal is nyitható.
A bejárattól szilárd burkolatú úton mind a hét tó elérhető, valamint ezen juthatunk el a lehalászó épületig és a büféig.
A területen full HD kamerarendszer van kiépítve.
A tavakat a Benta-patak táplálja, melynek vízhozama a legnagyobb aszályban is tökéletesen biztosítja a szükséges vízutánpótlást.

Az ingatlanon öt épület található:

- a bejárat melletti porta épület (benne: zuhanyzó, mosdó, hűtő-fűtő inverteres klíma, kályha)

- a központi elhelyezkedésű lehalászó épület 243 m2, mely pince és emelet szintelosztású. A pincében két darab haltárolásra is alkalmas medence található. Mindkettő levegőztető rendszerrel van felszerelve, mely alkalmas akár 10 tonna ponty tárolására is. Az emelet jelenleg raktárként funkciónál. Az épület szerkezetkész, a tető három évvel ezelőtt teljes felújításon esett át.

- büfé(47 m2) : könnyűszerkezetes ház betonit lapokkal, külön női, férfi wc és zuhanyzó került kialakításra, + 2db szalaetli tartozik hozzá, az egyik 32 m2-es, a másik kerti tóval együtt 20 m2-es

- klimatizált, szigetelt, összkomfortos faház stéggel (28 m2)

- fedett istálló (80m2), napelemes itató rendszerrel, 2 ha villanypásztorral elkerített területtel

Közművek közül saját elektromos mérőórával és vízórával rendelkezik az ingatlan. A használt víz, csatorna hiányában saját szennyvíz tárolóba kerül.
Az ingatlanon hét tó található, melyeken horgásztatás, haltermelés és hal értékesítés folyik. Minden tó rendelkezik egy feltöltő és egy leeresztő zsilippel. A tavak 2033. október 31-ig hatályos vízjogi engedéllyel rendelkeznek.
A terület vendégforgalma nagy, éves szinten több, mint 30000 ember fordul meg itt.
Fő profil a horgásztatás, de mellette a rendezvények és a halértékesítés is nagy szerepet játszik.
A terület országos szinten ismert, jó hírnévnek örvend. Sok embert vonz a főváros környékéről, de az ország minden területéről érkeznek ide horgászok. Több TV műsor, blog és youtube csatorna is folyamatosan közvetít a területről.
Az ingatlanról májusban független értékbecslés készült, mely tartalmazza az összes üzemeltetéshez szükséges engedélyt, dokumentumot. Ez előre egyeztetett időpontban a helyszínen megtekinthető, átnézhető.
Vételár részét képezi továbbá az üzemeltetéshez szükséges eszközök, berendezések, ingóságok (átemelő szivattyú, halállomány, stb.).
A terület nagy előnye, hogy a COVID járvány során is végig nyitva lehetett, mert a horgásztatás szabadidős (kültéri) sporttevékenységnek számít, de ha további szigorítások lennének, akkor rövid időn belül át lehet állni haltermelésre és így élelmiszer előállító üzemként funkcionálhat.
23,52 kWp-os napelem rendszer került kialakításra, így a terület elektromos ellátása teljesen önellátó. Még szeptemberben lett beadva az engedélyezési kérelem, így még oda-vissza mérőórás lett a rendszer.

Tovább olvasom expand_more
Térkép Százhalombatta, Külterület 0208/2 hrsz
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 952
© ingatlan.com - 1999 - 2023 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu
Magyar English Deutsch