Bezárás

Pécs, Belváros

Eladó utcai bejáratos üzlethelyiség
Alapterület 3 225 m²
Ár 2,1 milliárd Ft
  • Térkép
Bayerné Erős Brigitta
06 70 412 ···
Otthon Centrum Pécs Rákóczi út 35-37.
Üzenetet küldök

Eladó utcai bejáratos üzlethelyiség

Ingatlan állapota újszerű
Építés éve 1950 előtt
Emelet nincs megadva
A gyönyörű Pécs szívében, a Szent István téren lévő Littke Palace eladó sorba került. A története és hagyományai egészen majdnem 150 évvel ezelőttiig nyúlnak vissza. 1863-ban még Littke Lőrinc kezdte meg a ma is látható ház és nagy pincészet megépítését. 1864-ben jelentek meg a piacon az első Littke-pezsgők, hogy azután megkezdjék hódító útjukat. 1881. április 23-án Littke József földszintes háza átépítésére engedélyt kapott. Terv és kivitel: Horváth Ferenc. 1891. június 22-én nagy megtiszteltetés érte Littke József pécsi pezsgő gyárost. I. Ferencz József, „ő császári és apostoli királyi felség” Pécsre látogatása alkalmával látogatásával tisztelte meg üzemét. Kíséretében ott volt Frigyes főherceg és az akkori politikai élet több méltósága is. 1892 decemberében Littke József újabb királyi kegyben részesült, cége a magyar pezsgőgyárosok közül elsőnek megkapta a „Császári és királyi udvari szállító” címet. A megtiszteltetés nemcsak üres kitüntetést jelentett Littkének, hanem egyúttal megnyitotta előtte az utat több fontos külföldi piac irányába is.

A mostani tulajdonos tiszteletben tartotta országunk legrégebbi pezsgőjét így annak gyártásával együtt tovább fejlesztette a komplexumot. Kihasználva a gyönyörű helyi adottságokat olyan europai brendet hozott létre, amely magában hordozza ugyan a Littkei család örökségét, de a kornak megfelelően alakult át.

A komplexumban található elsősorban a konferencia terem. 2017-ben adták át majd nyitotta meg kapuit. 600 nm és 5 méter magasságával szinte bármilyen rendezvényre alkalmas. Közel 300 fő befogadására is alkalmas. Az események lebonyolításához minden technikai segédeszköz kéznél van. Nem szabad elfelejteni a majdnem, hogy 20 m2 nagyságú vetítőfalat sem. A profi hangosításra és keverő pulttal is felszerelt terem lehetővé teszi, hogy a zenei aláfestés az alkalomhoz illő legyen.

A borkóstoló teremben az elegancia és a kényelem összhatása mutatkozik, amely a látogatóközpont pincéjét tükrözi. 40 fő befogadására képes a 170 nm nagyságú terem. Kisebb családi és bármely rendezvényre alkalmas. Borkóstoló, üzleti vacsorának, családi és baráti összejövetelekre is megfelelő helyszín tud lenni.

A borszeretők nagy kedvence a pince látogatás. A borkóstoló már hagyomány a Littke Palace látogató központban. A borok közelebbi megismerkedésére add lehetőséget a 2 km-es hosszúságú pince. Magyarországon az egyik leghosszabb egybefüggő pincerendszer, melynek különös jellemzője, hogy télen-nyáron is 14 celsius fokos a levegő hőmérséklete, így a nyári látogatás igazi hűsítő élmény is egyben. A látogató központ alatt elnyúló pince 5 szintet foglal magába. 5 különböző egyre mélyebb és mélyebb szintre jutunk a túra folyamán. Az utolsó előtti szinten a 4.-en található a két leghosszabb ágazata, 1-1 km hosszú nyugati és déli ágat takar. Ezen kívül pedig több rövidebb, de annál különlegesebb ág található a föld alatti „városban”. A pince járatok hatalmasak és tágasak, olyannyira, hogy régen szekerek és kocsik közlekedtek a járatok között. A borpince látogatása közbe lehetőségünk van természetesen bor kostolására is. Köztünk Magyarország legrégebbi pezsgőjét is megkostolhatjuk, ami ma már manufakturális keretek között készül.
A híres pezsgőház étterem és a komplexum részét képezi. Tökéletes helyszín esküvőknek és szintén nagyobb rendezvényeknek.

Az étterem többféle stílust képvisel, mindig célcsoporthoz igazított ételkínálattal és különleges, tematikus vacsora eseményekkel várják vendégeiket. A Pezsgőház étterem 2 esküvői helyszínt is kínál, a hangulatos és meghitt pinceéttermi részt, valamint a modern és luxus Littke Palace központot. Az pécsi esküvő mellett cégrendezvények, konferencia helyszín vagy partnertalálkozó megrendezésére és catering szolgáltatásra a Pezsgőház Étterem kitűnő választás. A különleges megjelenése mellett igazán bensőséges, családias hangulatot biztosít a gyertyáknak és a szabályozható fényeknek köszönhetően.
Az étterem felett van egy rezidenciai részleg, ahol 5 hatalmas iroda és 11 szoba, 3 fürdőszoba wc-vel, illetve külön wc található.
Nemrég lett kialakítva egy szállodai részleg, ahol 15 szállodai szoba van. 2-3 ágyas szobák. bútorokkal felszerelve.

Ezen felül még található egy shop is, ahol megvásárolhatóak a Littkei paletta összes bora és pezsgője. Az üzlet kiegészült még a Cezar pincészet termékeivel is.

A pécsi Littke Palace keresi új tulajdonosát, aki a hagyományokat megbecsülve viseli gondját ennek a gyönyörű örökségnek!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődését, kérem hívjon fel szívesen személyesen bemutatom az ingatlant.

Kapcsolat a hirdetővel

Bayerné Erős Brigitta
A referens összes hirdetése
Otthon Centrum Pécs Rákóczi út 35-37.
Az iroda összes hirdetése
06 70 412 ···
Üzenetet küldök