Bezárás

8. kerület, Népszínház utca

Eladó tégla építésű lakás
Alapterület 177 m²
Szobák száma 5
  • Térkép
Császár Péter
06 30 315 ···
Sakulor Ingatlanközvetítő Bt Újbuda
Üzenetet küldök

Eladó tégla építésű lakás

Ingatlan állapota közepes állapotú
Építés éve 1950 előtt
Komfort összkomfortos
Energiatanúsítvány nincs megadva
Emelet 2
Épület szintjei nincs megadva
Lift nincs megadva
Belmagasság 3 m vagy magasabb
Fűtés egyéb, cserépkályha
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC külön helyiségben
Tájolás délnyugat
Kilátás utcai
Erkély 2 m²
Kertkapcsolatos nincs megadva
Tetőtér nem tetőtéri
Parkolás nincs megadva
Eladó egy 177 nm-es, napos, csendes, akár 4 - 5 FÜGGETLEN LAKÓRÉSZESSÉ IS ALAKÍTHATÓ (!) nagypolgári lakás, néhány percre a II. János Pál metrómegállótól. Az utca, a Blaha Lujza tér rövidesen kezdődő átépítése során, sétálóutcává alakul egészen eddig a tömbig . Szerény díjam a közvetítő hálózatokhoz képest csekély mértékben terheli az árat, így nálam az ingatlan a legalacsonyabb végső, megegyezéses áron vásárolható meg.
A részletek:
A lakás 2. emeleti, napos, délkelet – dél – délnyugati tájolású, hatalmas, 3,8 m belmagasságú, fényes terekkel rendelkezik. Közel 50 négyzetméteres sarki szobája, amelyből három égtáj felé nyílik kilátás, egyedi térélményt nyújt. Hogy ezekkel a terekkel mi minden kezdhető osztatlanul, azt rábízom a tág életteret kereső kedves felhasználók fantáziájára. Mindenki azt láthatja bele, amire szüksége lenne : alapvetően luxusérzés, nyilván, vagy éppen sportcentrum, tervezőiroda, rendelő, bármi…

Részletesebben inkább a legelőnyösebb üzleti felhasználás lehetőségével foglalkoznék, tehát, hogy miként lehet akár 4, vagy 5 kiadható lakórészessé is alakítani. Annál is inkább, mert a belváros központi helyén található, és a házban egyaránt engedélyezett a hosszú és rövidtávú (AIRBNB) lakáskiadás is.

A feladat itt az, hogy a tisztán 140 négyzetméternyi lakószobához, megfelelő vizesblokkokat biztosítsunk. A második alaprajz ezt mutatja be. Az adottságok megengedik, hogy minimális átalakítással 4, komfortosan és külön használható lakórészt alakíthassunk ki, saját használatú zuhanyozókkal, WC-ékkel.
Gazdasági megfontolás tárgya lehet viszont egy ötödik lakrész kialakítása is, amennyiben a 27 nm-es, utcára néző étkezőkonyhát beáldozzuk újabb lakrésznek. Ez esetben a lakrészekbe kell építeni kis amerikai - teakonyhákat. Így mindenkinek saját konyhája lesz… Viszont 4 lakórészre csak 3 zuhanyozó–WC jut, ami nem rossz – bár így mégsem biztosíthatunk saját használatút minden bérlőnek. (Kivéve az ötödik, külön bejáratú, kis udvari lakrész esetében, amely mindig független lehet. )
A 4 lakrészes változat általában az igényesebb célközönségnek, vagy a hosszabb távú bérlőknek alkalmas, míg a kevésbé otthonos, az 5 lakrészes, a gyorsan cserélődő AIRBNB közönségnek is megfelel. Persze más beosztás is lehetséges, bőven van még min gondolkodni, ami már az új tulajdonosra vár…

Jelenleg jó állapotú, gáz Héra cserépkályhák és gázkonvektor biztosítja a fűtést, de nyilván a kondenzációs gázkazán, vagy egy korszerű és takarékos infrapanel fűtés lehet a jövő útja, ha úgyis átalakításra kerül. Ha azonban osztatlan, nagypolgári lakásként kívánja felhasználni valaki, nem szükséges rögtön ilyen beruházást tenni, hiszen mintegy 10 éve felújításra került a villanyhálózat, jók a burkolatok és a Héra gázfűtésre átállított, átrakott, felújított cserépkályhák pedig hatásos és takarékos fűtést biztosítanak, igazi korhű feelinggel. Ezeket ki is lehet egészíteni egy-egy kis infrapanellel a mellékhelyiségekben, vagy akár a szobákban is, tavaszi - őszi segédfűtésként, amikor gazdaságtalan beindítani a nagy kályhákat. Erről részletesebben is tudunk beszélni a helyszínen.
Természetesen bármilyen további, felújítási, átalakítási kérdésre is azonnal választ tudok adni, 20 éves lakásfelújító múlttal a hátam mögött. Ekkora térben aztán bőven adódnak elképzelések….

Ezen a környéken, amely abszolút megfizethető, ugyanakkor a belváros középpontjában helyezkedik el ( 2 percre a metrótól!), valóban ideálisan üzemeltethető a szálláskiadás, amely néhány hónap múlva újra felfut. Ismerve az emberi természetet, már az európai lakosság egy részének átoltása után is úgy fog kilőni a visszafojtott utazási kedv, mint pezsgős dugó a palackból. Jönnek majd az oltási igazolványukkal tízezerszámra a nyugati turisták Budapestre, amely nekünk csak szép, nekik viszont Európa egyik legbiztonságosabb, legkeresettebb célpontja. Ez már tavaly – tavalyelőtt is világossá vált, és a trend nem fog megtörni, csak erősödik a nyugat-európai közállapotok romlásával párhuzamosan. Augusztusban valószínűleg már kerülgetni fogjuk Őket a belvárosban, a Blaha Lujza tér környéke pedig pont középen helyezkedik el a máris sok nemzetközi díjjal jutalmazott, óriás Liget projekt (Biodóm, Magyar Zene Háza ) és a régi méretére visszaépülő budai vár között, amely a budapesti turistajárás két pólusa lesz. Érdemes ide befektetni.
SAKULOR INGATLANKÖZVETÍTŐ
ÁLLOK RENDELKEZÉSÉRE :
- A költségekre és a hozzáállásra érzékeny eladóknak egyedi, olcsó, személyes ingatlanközvetítés. Szerény díjazásom a legkevésbé terheli az árat, így az eladó, és a vevő is a legjobban jár. Információkért kattintson a fenti képemre.
- Gyakorlott ingatlanfelújító szakértőként, akár azonnali, helyszíni tanácsadással


Kapcsolat a hirdetővel

Sakulor Ingatlanközvetítő Bt Újbuda
Az iroda összes hirdetése
06 30 315 ···
Üzenetet küldök