Vízvár, Dráva utca 26.

Eladó családi ház
Vízvár, Dráva utca 26.
Alapterület
120 m²
Telekterület
2147 m²
Szobák
5
Azonosító: 31942593
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó családi ház

Ingatlan állapota
felújítandó
Építés éve
nincs megadva
Komfort
komfortos
Energiatanúsítvány
nincs megadva
Épület szintjei
földszintes
Fűtés
gáz (konvektor), egyéb
Légkondicionáló
nincs
Rezsiköltség
nincs megadva
Akadálymentesített
nincs megadva
Fürdő és WC
egy helyiségben
Kilátás
utcai
Tetőtér
nincs megadva
Pince
nincs megadva
Parkolás
önálló garázs

Leírás

Vízvár település csendes mellékutcájában, kétszáz méternyire a kanyargó, páratlan természeti adottságokkal megáldott határfolyótól, a Duna-Dráva Nemzeti Park részét képező Drávától, felújítás és kisebb átalakítás után falusi turizmus céljára is kitűnően alkalmas, 5 szobás, 120 m2-es, tornácos lakóház a benn lévő bútorokkal, aknás garázzsal, nyári konyhával, udvari kúttal, 2147 m2-es telken eladó. Az épület fatüzelésű kályhákkal és gázkonvektorokkal is fűthető, minden közművel ellátott.
Vízvár a déli határ mentén, Barcstól alig 25 kilométerre, északnyugatra fekszik, óvoda, 8 osztályos általános iskola, posta, könyvtár, művelődési ház, teleház, a két szomszédos településsel közösen fenntartott védőnői, orvosi szolgálat működik; földgáz, víz és szennyvízrendszer üzemel.
A környék vízitúrázók és vadászok körében is méltán népszerű.
A folyó menti területeken való barangolás során akár a hódok élőhelyére is rábukkanhatunk, amely az évekkel ezelőtti hódtelepítésnek köszönhető. A környéken jelentős a vadállomány. A nagyvadak közül a szarvas, őz és vaddisznó is honos errefelé. Ha óvatosan közlekedünk, sok állatot láthatunk főleg a kora reggeli és az esti órákban. A szárnyasok közül a vadkacsa, az erdei szalonka és a vadliba gyakori ezen a vidéken. A jelentős mértékben érintetlen természeti környezet és a gyors folyású Dráva számtalan turistát vonz, elsősorban a természeti szépségeket kedvelők köréből. Régen halban nagyon gazdag volt a folyó, tréfásan azt mondták, több a hal, mint a víz. Napjainkra a megélhetési funkciója elveszett, azonban továbbra is csendes, kellemes horgászási lehetőséget nyújt a környékre utazók és a helyben lakók számára.