Gödöllő, Antalhegy

Eladó egyéb vendéglátó egység
Gödöllő, Antalhegy
Ár
395 millió Ft
Alapterület
729 m²
Azonosító: 31941429
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Kattints a referens összes hirdetéséhez
Kattintson az iroda (Balla Ingatlaniroda) összes hirdetéséhez
Oláhné Debreczeni Veronika
Balla Ingatlaniroda
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó egyéb vendéglátó egység

Légkondicionáló
nincs

Leírás

Gödöllőn, kertvárosi környezetben, a Grassalkovich Kastélytól 3 km-re ELADÓ egy 1760-as években, barokk stílusban épült Grassalkovich uradalmi présház-borház épületegyüttes, egy hozzá tartozó 1028 nm-es PINCERENDSZERREL, mely egy 12.825 nm-es belterületi birtokon található.

A műemléki besorolású épületen az évek során számos állagmegóvási munka megtörtént, valamint az épület tetőszerkezete is megújult. Az L alakú főépületben nagy terek, illetve a központi toronyrész felső emeletén egy valaha pihenőhelyként funkcionáló szoba található, melynek középpontja egy korabeli kandalló. A hatalmas birtok alatt egy bányatechnológiával épített, U alakú, téglával kirakott, 1028 nm-es alapterületű, 122 m hosszú boltíves pince található, mely 5 m széles, 3 m magas. A pince az U alak végén, egy hatalmas, 5 m magas teremben végződik. A pincébe több lejutási lehetőség is van, továbbá a szellőztetés is megoldott.
2007-ben a tulajdonos építési terveit engedélyezték, melynek során az ingatlanon egy 64 szobás wellness szálloda épült volna a meglévő főépület összekapcsolásával. Funkciója szerint a főépületben recepció, konferenciaterem, étterem kapott volna helyet. A pincerész szabadidős, szórakozási lehetőséget biztosított volna a vendégeknek. A hatalmas kert sporttevékenységnek, szabadidős parknak adott volna otthont.

A különleges ingatlan számos vállalkozás számára (bor-, pezsgő- vagy konyakgyártás, vásárok, kiállítások, rendezvények, múzeum), vagy konferenciák, egyéb rendezvények (esküvő) részére is pazar helyszínül szolgálhat.
Az épületegyüttest Grassalkovich Antall építtette az 1760-as évek körül. Az épület sokáig présházként, borházként funkcionált, itt dolgozták fel a birtokon termesztett szőlőt, a borokat palackozták, és az állandó, 14 C-os hőmérsékletű pincerendszerben tárolták.

1867 és 1916 között a királyi birtok tulajdonában volt, Ferenc József császár vadászházként használta. Erzsébet királynő pedig szüreti mulatságokat tartott itt Maria Valéria hercegnővel, mivel a présház a királyi kastély pincészete lett. 1850-re Sina báró a birtokon konyakgyárat alapított, majd a II. világháború után az épület ipari üzemként működött.

Irányár: 395 millió Ft + ÁFA

Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a különleges, egyedi ingatlan, várom megtisztelő hívását!
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Kattints a referens összes hirdetéséhez
Kattintson az iroda (Balla Ingatlaniroda) összes hirdetéséhez
Oláhné Debreczeni Veronika
Balla Ingatlaniroda