Bezárás

19. kerület, Wekerletelep

Eladó tégla építésű lakás
Alapterület 113 m²
Szobák száma 4
  • Térkép
Szimeth Norbert
06 70 383 ···
Balla Ingatlaniroda
Üzenetet küldök

Eladó tégla építésű lakás

Ingatlan állapota közepes állapotú
Építés éve 1950 előtt
Komfort duplakomfortos
Energiatanúsítvány FF
Emelet 1
Épület szintjei 2
Lift nincs
Belmagasság 3 m-nél alacsonyabb
Fűtés gáz (cirko)
Légkondicionáló nincs
Rezsiköltség 30 000 Ft/hó
Akadálymentesített nem
Fürdő és WC egy helyiségben
Tájolás délkelet
Kilátás utcai
Kertkapcsolatos igen
Tetőtér nem tetőtéri
Parkolás utca, közterület - ingyenes

Izgalmas, bruttó 132 m2-es, belső kétszintes lakás eladó a Wekerle telepen.

Akinek ismerősen cseng a városrész neve, az tudja, hogy milyen különleges és érdekes szegmense ez a fővárosnak. A XX. század elején épült telep spalettás ablakú házaikkal és a jellegzetes úthálózatával igazi rajongótáborra tett szert, akik nem csak az itt lakókat jelenti.

Ez a lakás egy hatlakásos társasház első emeletén található, amely eredetileg 66 m2-es volt, majd 10 évvel ezelőtt a lakás feletti teljes alapterületet, azaz további 66 m2-ert építettek be a tetőtérben. A bruttó 132 m2-ből 113 m2 a nettó, amely 190 cm-nél nem alacsonyabb belmagasságot biztosít, de a 19 m2-nyi terület is használható alacsonyabb belmagassággal a tető síkja alatt. Az alsó szinten két szoba, egy étkező, fürdőszoba WC-vel, kamra és egy előtér található. A tetőtérben az egy légterű, de fizikailag jól elkülönülő helyiséget, akár két szobaként is használhatjuk. Ezek egymástól való elválasztását könnyedén meg lehet valósítani, ha erre igény van. A tetőtérben találunk egy második fürdőszobát, WC-vel, illetve egy konyhát. Ebből látszik, hogy két külön generációnak is elegendő helyet és külön működőképességet biztosít ez az egy lakás. Pontosan ezért lett a tetőtér beépítés úgy kivitelezve, hogy a fűtésrendszere is önállóan működhessen. A két szintet két különböző gázcirkóról üzemelve lehet fűteni! A meleg vizet éjszakai áramról működtetett villanybojlerekkel is, de a fenti szinten a kombicirkóval is elő lehet állítani.

Mivel a tetőtér egy külön lakás a lakásban, így egy többgenerációs családnak ideális, vagy olyanoknak, akik egy műteremlakást szeretnének kialakítani az otthonukban, amihez a tetőtér szinte adja magát.

A házat közel 50 cm vastagságú főfalakkal építették, a lakás belmagassága 280 cm, lent fakivitelű, kétszárnyas, gerébtokos ablakok, fent billenő tetőablakok, illetve „kutyaólakba” szerelt kétszárnyú ablakok biztosítják a keleti, délkeleti, illetve nyugati irányból engedik be természetes fényt a lakásba. Minden ablak fa kivitelű. A lenti szinten található ablakokon vannak a korábban említett, emblematikus spaletták, amelyek nem csak csinosak, de hasznosak is, ha at űző naptól akarjuk árnyékolni a lakást és kirekeszteni a meleget.

A lakás elektromos betáplálása 3x16 A nappali, és 1x16 A vezérelt, azaz éjszakai áram.

A lakáshoz tartozik egy cirka 150 m2-es lekerített kert is, ahol kertészkedni lehet, de akár egy grill party-t is kényelmesen megtartható. A kertben egy 12 m2-es, zárható tároló is áll.

A társasház megtakarítással rendelkezik; a ház homlokzati renoválása a következő cél, amire fordítják. A lakóközösség kulturált.

Költségek
A társasházban a víz és csatorna díj átalány alapján fizetendő, korlátlan fogyasztással. Ez a közös költséggel együtt 32.000 Ft havonta. A gáz jelenleg nyáron 2.000-3.000, télen 12.000-13.000 Ft-ra jön ki, az elektromos költség 5.000-6.000 Ft havonta. Az ingatlan tehermentes.

Környezet 
A lakás a XIX. kerület legérdekesebb és legkedveltebb városrészében a “falu a városban” elnevezéssel illetett Wekerle telepen található, melynek szívében ott találjuk a Kós Károly téri parkot. A park névadója egyben e telep tervezője is volt. A központi parkot műemléképületek sora veszi körbe. A sugarasan elhelyezkedő főútvonalak, valamint az ezeket összekötő mellékutak rajzolnak egyedi mintázatot a főváros térképére. A telep kis lakóközösségű társasházakból, ikerházakból és családi házakból áll. A városrészen a házhoz közel, néhány utcasaroknyira megtalálható bölcsőde, óvoda, általános iskola, valamint gimnázium is. A környék üzletekkel jól ellátott, közel a Shopmark és a Köki Terminál bevásárlóközpontok is, de a Tesco és Auchan hipermarketek is 10 percen belül elérhetők. 
Autóval igen közel a kerület központjában elhelyezkedő vásárcsarnok és a kispesti piac a nemrég felújított Kossuth téren, körbeölelve szupermarketekkel, vendéglátóipari egységekkel és egyéb szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi egységekkel, melyek teljes kényelmet nyújtanak és időt takarítanak meg a lakosságnak.

Közlekedés
Az itt lakók könnyen, viszonylag rövid idő alatt juthatnak el a fővároson belül bárhova a város érrendszerét jelentő metróhálózaton keresztül, a hármas Metró Határ úti állomásától. A B54, B55, B999, B99, B194, B199, B151, B148 számú busz-, illetve a 42-es villamosjáratok érhetők el gyalog. Autóval is gyorsan megközelíthető a belváros, akár a Nagykőrösi vagy az Üllői útról. 

Hasonló hirdetések átlagárai a környéken

Az átlagárat a 80-119 m2 közötti, felújított, jó állapotú, közepes állapotú, felújítandó, befejezetlen eladó téglalakások ára alapján számoltuk ki. A lakások m2 árába az alapterületen kívül az erkély 50%-át is beleszámítjuk.

Kapcsolat a hirdetővel

06 70 383 ···
Üzenetet küldök