Bezárás

Taliándörögd, Kossuth utca 8.

Eladó szálloda, hotel, panzió...
Alapterület 490 m²
Ár 98 millió Ft
  • Térkép
AN Limited
06 70 623 ···

Eladó szálloda, hotel, panzió...

Eladóvá vált az egykori Lőke Kúria, a Balaton-felvidék egyik legnépszerűbb és igen kedvelt területén - a Művészetek Völgyében – csendes, nyugodt, rendezett, biztonságos zsákfaluban, a Kapolcs mellett található Taliándörögdön. Az épületeket a helyiségeket fedő teknőboltozatok és csehsüveg-boltozatok együttes alkalmazása alapján a 18. század közepén, második felében emelhették. Homlokzata késő eklektikus stílusú, az idők során több átalakításon esett át, ugyanakkor patinás jellegét megőrizte. A Lőke Kúria Taliándörögd egyik nevezetessége, mely a helység központjában fekszik. Jelenleg is lakott, illetve évek óta bejáratott vendégházként üzemelő épületek helyiségei tágasak és a mai kor igényeinek megfelelő színvonalúak. Állaga jó, de vannak felújítandó részei.
Az összesen 490 nm hasznos alapterületű egyszintes épületekhez 5267 nm terület tartozik, melyen gyönyörű dísznövényekkel díszített hatalmas udvar, ősfák, ásott kút, előkert, gyümölcsös és veteményeskert is található. A 80-90 cm-es falaknak köszönhetően a bruttó földszinti alapterület 740 nm. A főépület alatt található továbbá egy 62 nm-es dongaboltozatos hangulatos borospince.
A főépületben 7 szoba, (melyből kettő jelenleg vendégszobaként üzemel), 3 fürdőszoba, 2 konyha és egy beépített veranda található összesen nettó 240nm-en, melynek fűtéséről a fatüzelésű kazánon kívül gázzal működő cirkófűtés gondoskodik.
A főépületben 100 nm hasznos alapterületen helyet kapott továbbá egy füstfogógerendás, szabad kéményes zárt konyha, egy nyitott pajta, egy zárt műhely-helyiség, valamint egy tároló.
Az csehsüveg boltozatú istállóból átalakított nettó 150 nm-es vendég épültben 5 db fürdőszobás vendégszoba, valamint egy nagy közösségi tér áll rendelkezésre. Az épület mellett található továbbá egy 20 nm-es faszerkezetű vizesblokk (3 WC-vel, 3 zuhanyzóval, kézmosókkal).
A külön bejáratú részeken vagy a padlásokon lehetőség van további szobák, wellness részleg vagy egyéb helyiségek kialakítására is.
A terület kiváló adottságainak köszönhetően kiválóan alkalmas falusi turizmus, vendégház, panzió, étterem, rendezvények teljes körű lebonyolítására, beleértve esküvők rendezésére. A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt. A szomszédos Pegazus fogadó és rendezvénytér tavaly megtalálta új gazdáját, felújítása elkezdődött.
A jelenleg is lakott műemlékké nyilvánított épület egyes részei ugyan felújításra szorulnak, de idegenforgalmi és műemlékvédelmi pályázati támogatásokkal a költségek jelentősen mérsékelhetőek.
Az ingatlan vételára a berendezéseket is tartalmazza.

Kapcsolat a hirdetővel

06 70 623 ···
Üzenetet küldök

Elérted a hirdetőt telefonon?