Bezárás

Szentendre, Pest megye

Eladó étterem, vendéglő...
Alapterület 580 m²
Ár 650 millió Ft
  • Térkép
Metykó András
06 20 272 ···
Családi Ingatlan
Üzenetet küldök

Eladó étterem, vendéglő...

Szentendre történelmi belvárosában eladó egy középkori hangulatú, háromszögletű kis térre nyíló, egyedülálló irodalmi műemlék épület, 100 m-re a Dunától.

Az 1768-ban épült, 524 m2-es, 10 szobás épület három épületszárnnyal közrefogott átriumos udvarral, két utcára nyíló, 280 m2-es telekkel rendelkezik, több rétegű pincerendszerrel a ház alatt. Szentendre legépebben maradt barokk lakóháza sok szobájával, pincéivel kiválóan alkalmas vendéglátásra, cégképviseletnek, művészeti tevékenységre, kulturális célra, vagy akár magánklinikának is. Jókai Mór Rab Ráby c. regényében szereplő Ráby Mátyás élt ebben a házban! A boltozatos déli szárnyban két kandalló tüze mellett élvezhetjük az egyedülálló hangulatot. Az egykori konyhában „füstös kémény” működött, ami lehetővé teszi akár látványkonyha kialakítását is Az északi szárny alatti pince az udvarról és a térről is megközelíthető, ahonnan alagúton keresztül elérhető az egykori kút is.

Az Átriumos udvar üveggel lefedhető, padlózatába fűtőcső beépíthető. Az épületegyüttest jelenlegi tulajdonosa – neves építész – már részlegesen felújította, ügyelve az épület eredeti jellegére. A gondos felújítás során a fa födémek vasbetonra cserélődtek, 20 cm vastag üveggyapot szigetelést kapott az épület külső falazata, valamint a tetőszerkezet, megtörtént a villamos hálózat cseréje is. A vakolatok újak, a borospincében vasbeton boltozat és téglafal került kiépítésre.

A felújításról részletes dokumentáció készült. Megtekintés előre egyeztetetett időpontban lehetséges.

Hasonló ingatlanokért látogasson el weboldalunkra!

Családi Ingatlan weboldala

Hasonló hirdetések átlagárai a környéken

Az átlagárat a 300 m2 feletti, felújított, jó állapotú, közepes állapotú, felújítandó, befejezetlen eladó vendéglátó egységek ára alapján számoltuk ki.

Kapcsolat a hirdetővel

06 20 272 ···
Üzenetet küldök