Bezárás

Etyek, Dávidmajor

Eladó általános mezőgazdasági ingatlan
Alapterület 2 273 m²
Telekterület 5 791 m²
Ár 225 millió Ft
  • Térkép
06 20 934 ···
Üzenetet küldök

Eladó általános mezőgazdasági ingatlan

Tulajdonostól 225mFt+ÁFA irányáron eladó egy Etyek külterületi 5800nm-es telek, melyen 4 vegyes funkciójú épület (összesen 2300nm, régen lovarda, jelenleg rendezvényközpont) található.
Igény esetén két szomszédos – szintén beépíthető - telek (cca. 1,4ha) külön hozzá vehető, valamint nagyobb legelő is hozzá bérelhető.

Az ingatlan jelenleg az alábbi funkciókra alkalmas:
•Lovasfarm,
•Rendezvényközpont,
•Telephely,
•Raktár,
•Kisebb terhelésű üzem.


Az ingatlan elhelyezkedése

Az ingatlan Herceghalomtól délre, Etyektől északra, Pest megye határán, Fejér megyében helyezkedik el. Gépkocsival a budapesti BAH csomóponttól 26,8 km távolságban, az M1 autópályán 22 perc alatt, a herceghalmi vasútállomástól pedig gyalog is 15-20 perc alatt elérhető. Bejárata közvetlenül az etyeki Dávidmajorhoz vezető szilárd burkolatú útról nyílik.

Az ingatlan leírása

Az ingatlan egy telekből áll, melynek helyrajzi száma: Etyek külterület 0182/2; művelési ága: Kivett, gazdasági épület, udvar; területe: 5791 nm. A rajta lévő 4 épület összesen: 2273 nm.
Az ingatlan az építési szabályok alapján beépíthető; „vegyes, intézményi” (Vi-3) területen fekszik. (részletes szabályozási és beépíthetőségi paraméterek alább)
Az ingatlan közműellátottsága: A víz és a villany szolgáltatási szerződés alapján, a szennyvíz saját derítővel megoldott.
A majdnem teljesen szabályos téglalap alakú, északnyugat-délkeleti tájolású telken négy épület található, melyek az ingatlan négy oldala mellett párhuzamosan épültek, közöttük gondozott kert és gyalogutak találhatók.

Az épületek leírása:
Az I. és III. épület múlt században lovardának épült, eredeti állapotú. A IV. épület 1970 körül magtárnak épült vasbeton elemekkel, a többi rusztikus rakott kő épület. A II. és IV. épület a 2000-es években teljes felújításra került. A II. épületben kisebb rendezvényterem, raktár, és szociális blokkok, valamint egy kávézó-bár került kialakításra. A IV. épület ültetéstől függően akár 1000 fő fogadására alkalmas.

Az ingatlan hasznosíthatósága:

Az épületegyüttes eredetileg lovardának készült, és sokáig így is funkcionált. Később magtárként, mezőgazdasági raktárként használták.
A telek rendezése és a két épület felújítása után a mai napig rendezvényközpontként működik, hangulatos helyszínt biztosítva konferenciák, továbbképzések, outdoor tevékenységekkel összekötött tréningek, és más rendezvények számára.


Az átalakított, felújított ingatlan jelenleg az alábbi funkciókra alkalmas:

•Lovasfarm,
•Rendezvényközpont,
•Telephely,
•Raktár,
•Kisebb terhelésű üzem.


Az ingatlan a közép-dunántúli régióhoz tartozik, így az uniós támogatások zöme igényelhető a helyi vállalkozásoknak.


Igény esetén két szomszédos – szintén beépíthető - telek (hrsz.: 0182/3 és 0185/4; cca. 1,4ha) külön hozzá vehető, valamint nagyobb legelő is hozzá bérelhető.

Kapcsolat a hirdetővel

06 20 934 ···
Üzenetet küldök

Elérted a hirdetőt telefonon?