Visegrád, Nagy Lajos utca 8.

Eladó családi ház
A hirdető nem töltött fel fotókat
Alapterület 230 m²
Telekterület 497 m²
Szobák száma 8
Ár 69 millió Ft
  • Térkép
Kérem, ingatlanközvetítők ne keressenek!
06 20 927 ···
Üzenetet küldök

Eladó családi ház

Ingatlan állapota jó állapotú
Építés éve 1950 előtt
Komfort nincs megadva
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei földszintes
Fűtés gáz (cirko), egyéb
Légkondicionáló van
Akadálymentesített nem
Fürdő és WC külön és egyben is
Kilátás utcai
Tetőtér beépíthető
Pince nincs
Parkolás utca, közterület - ingyenes
Visegrád központjában, a templom felett eladó egy két házból, közös, ősparkos udvarból álló épület együttes, amelyet egy boltíves kapu köt össze.
Népi építészeti emlék, Visegrád legszebb patinás épületeinek egyike. Ezen mézeskalács ház képe fogadja a várból gyalogosan a városba érkezőket.
Az épületek előtt antikolt térköves a járda, és egy szökőkutas park van.
Egy helyrajzi szám alatt 1/1 -ben tulajdonos árulja, rendezett telekkönyvi viszonyokkal. Két közvetlen szomszéd van, egy 62 évesen Caminót járt egyedül élő épületszobrász restaurátor nagymama, és a helyi múzeum régésze, gyógypedagógus feleségével, akiknél a három eladósorba került leány már kirepült.

Az épületek előtt az Áprily park található. Ettől Is olyan csendes, hogy csak a templom torony zenéje és harangjának hangja hallatszik be. A házakkal szemben indul a Kálvárián át a gyalog út a Fellegvárba. A közelében, az Apátkúti patak partján egy szabadidő park helyezkedik el. A Pilisi Parkerdő számos közkedvelt kiránduló helye gyalogosan is elérhető a településről és közeléből.
A Duna partra, a 11 főúthoz, a komphoz, a buszmegállóhoz 2 utcát kell csak lesétálni.
Boltok, pékség, hentes, önkormányzat ,templom, gyógyszertár, orvosi rendelő, mozi, könyvtár, művelődési ház, iskola, óvoda, számtalan büfé és étterem pár percre helyezkednek el az ingatlantól. Sportolási lehetőségek nagyvárosi lehetőségeket meghazudtolóan sokfélék. Még sípályánk is van. A Duna vize pár éve olyan tiszta erre fele, hogy a fürdésre alkalmasnak van nyilvánítva, ideális itt élni a vízi sportok szerelmeseinek. ( akár szállással viziturákat szervezőknek...)

Az eladásra kínált egyik épület jelenleg Visegrád emblematikus szálláshelye a Pillangós-ház, amely egy parasztház 60 centis oldal falainak - a lelke miatt ragaszkodott hozzá a Nő :) - meghagyásával lett felépítve. Minden más újjonan lett kialakítva: 13 éves az elektromos vezeték, víz, gáz, csatorna rendszer, a betonkoszorus födém, amelyet úgy terveztek, hogy a tetőtérben is legyenek st egy fütetlen 130 négyzetméteres műhely....Az új tetőre az öreg cserepek lettek visszahelyezve, amelyet 2 éve átraktak.
A szálláshely bejáratott márkaként , know-howal , felszerelve, vendégkörrel, szerződéses partnerekkel a tulajdonos ajándéka. Az ingatlant a Pest megyére jellemző átlag 300 000 ft.-os négyzetméter áron kínálja, azon üzleti értéke ellenére, hogy egy család bőségben és kényelemben élését biztosítja a világ egyik legszebb helyén. A fővárostól 40 kilométerre.
A vállalkozás jelenlegi profilját -és " lényegét" a Pillangós-ház web oldal, és az "Eladó a Pillangós Gyógyító és Zarándokház" F.B oldal rögzített bejegyzésében található képgaléria és videó mutatja be. Az oldal a 13 éves működés emléke, videók, sok sok kép segíti átgondolni a lehetőséget. Valamint "Kováts Ildikó kineziológus" privát oldal képei, és videói is bemutatják a világ egyik legszebb tájegységét, a ház szűkebb, tágabb környezetét.

A F.B.oldal is az ajándék üzleti csomag része, ahogy a honlappal, domain névvel, vendégkörrel, szerződéses partnerekkel, egyebekkel.. .

Természetesen, a szálláshely a "csak" itt lakni, élni vágyóknak, a legkisebb vissza alakítással -akár több generáció együtt élését is komfortosan biztosító - 6 helységes családi házzá válik ismét. Idős szüleivel összeköltözni akaró, nagyobb gyermekeinek lakhatást biztosítő mini apartann ház is lehet. Avagy magán idősek otthona, amelyet egy szép és jövedelmező kényelmes vállakozás, és most a kormányunk is támogatja....

A másik ház, jelenleg a Pillangós-ház szolgálati lakja, további vállalkozási lehetőséget rejt magában, de otthona is lehet a másik házban szüleivel, nagy gyermekeivel együtt lakónak,- ha a másik épületet nem szálláshelyként üzemelteti tovább, vagy nem adná ki albérletbe, bérleménybe, amelyre a turizmusból élő 1830 fős településen mindig van kereslet. "A főváros közelébe, egy nyugodt, és csodaszép környezetben élnénk" igény kiszolgálására egyre több vállakozó épít ki kiadó kis alkásokat. A kinált ingatlan a szerint hogy itt lakna e a tulaj, és melyik részében 300-600 ezer forint bevételt hozhat kényelmesen, ha hosszú távra adja ki)

A "2." ház 20 éve lett teljeskörűen felújítva, réz csöves fűtésvezetékek a falakban, víz, és villyanyvezetékelés, tralala...
Azonban a homlokzata több, mint 40 éve nem volt lefestve, tatarozva, -de legalább látszik, hogy ilyen hosszú idő alatt, milyen keveset amortizálódott-. Homlokzat felújítási pályázat a városka honlapján elérhető, -ha nincs iparos a családban-, minden évben kiírják. A tető fa szerkezete jó állapotban van, de a cserepek, a cserére szorulnak a park felőli oldalon, ahonnan éri a nap. De bontott cserépből amelyet sokszor kinálnak, pikk pakk megoldható.
De, akár modern, új de antik hatású cseréppel is puccosra megcsinálható :) .
Ez, az épület is igény szerint berendezve vehető át, a tulajdonos szívesen itt hagyja amit kérnek, akár az egészet. Ahogy a szálláshely is teljesen felszerelve vehető át igány esetén. Csak irt kell venni, és fogadni a 13 éve ide járó vendégeket...

A szolgálati lakként használt ház állapota, egy benne egyedül élő nő otthonát tükrözi, látszik, hogy nincs férfi a háznál. Le kell csiszolnia konyhapultot, a hajópadlót, egyebek...
A gázfűtés mellett kemence, kandalló, cserépkályha, csikókályha is van, -mint érték növelő tételek.-.
( közművek szüneteltetés, időjárási és egyéb okok kimaradásaesetén is komfortosan élhető, a közeli forrásról a víz ellátás is megoldott, az erdőben a tárolóban van fa, tele a kamra...,mi bajunk lehet :). Gondoljunk bele, egy nagyvárosi táli 3 napos áramszünetbe... )

Az eladó ingatlan ideális nagy család otthonának, több generáció együtt lakására. A természetben, a pilisi energiá között, bioszféra rezervátumban élni vágyóknak, a fővárostól 43 kilométerre a " kettő az egyben " ajándékát hordozza. A gyermekeit emberléptékű környzeteben, de a nem a civilizációtól távol élően felnevelni akaróknak ideális. A Szent György lovagrend apród képzője többet ad, mint a puccos nyelvi laborral felszerelt iskola...., Az ovoda elött elég csak elsétálni, megnézni a dekorációkat az ablakban...érezni fogják a különbséget.

Tehát a kinált csládi házak: Üzleti lehetőségként panziónak, egyéb szálláshelynek, albérleti helységek kialakításával kis kiadó "lakópaknak ", magán szociális otthonnak, gyermekeket nevelőszülőként gondozóknak, bentlakásos oktató és kezelő, gyógyító helynek, ...
Befektetésnek is ideális , aki Prágával és Budával egyenrangú város központjában lévő épületekre rákölt 10 milliót, -amelyet leírhat, ha már egy vállalkozást üzemeltet -, és ezt követően 100 liórt is eladhatja luxus ingatlanként.

A kis létszámú esküvői rendezvény helyszíntől, a külföldi vendégekre szakosodott fogorvosi rendelőn át, a nevelőszülőként több gyermeket nevelők bázisán keresztül, az étteremként, cukrászdaként való üzemeltetésig sok -sok ötlete van a marketing szakközgazdász tulajdonos nőnek, aki értékesítési tréneri gyakorlatával pár napos gyorstalpaló képzésen megtanítja üzemeltetni, az eddig ezzel nem foglakozó családot.
Pályázatok is "ráhúzhatók". Magánszállásként van bejegyezve, így panzió kialakítási pályázat esetén sok pénz megtakarítható, mert ez egy kész, felszerelt szálláshely, és lakóházként megvásárolva,időt és pénz takaríthatnak meg.
De családi házakat érintő felújítási pályázatok is segítségére lehetnek, ha új lakóként mindent felújítana.
Céges üdülő, vendégház, alkotó ház...... sorolhatnánk a további lehetőségeket
Jelenleg magánszállásként, egyszerüíített adószámmal van működtetve, a legpraktikusabban "kicsiben".

Azt javaslom, hogy egy szép napon kiránduljanak el Visegrádra, a Dunakanyarba, akár hajóval is érkezhetnek Budapestről....( de előtte egyeztessenek)

Az eladás oka, hogy a gyógyító tulajdonos, 9 év teljess gőzzel , turisztikai vendéglátás vállalkozása után, már csak az elvonulóknak, kezelésekre, tanfolyamokra érkezőknek biztosít szállást. Személyes elhivásból nőknek tart egészségmegőrző tanfolyamokat szerte az orzságban.
Az 1830 lélekszámú kisvárosban 296 vendégéjt regisztráltak, két éve, és soha nincs annyi szabad szállás,mint amennyire igény lenne. Igy luxus, hogy a profil váltás óta a 90%-a kihasználatlan a lehetőségnek. Egy olyan településen, amely a világörökség címre két jelöléssel is érintett. És országosan hivogató a 10-15 főt fogadni tudó szállás, tábor, oktatóhely, mert ez a leggyakrabban keresett lehetőség a 300 fős nagy rendezvények mellett.

A mérnők barátnő rajzolta csili-vili színes alaprajzot nem felel meg a programnak, így kivette, küldöm annak aki kéri.... Át lehet tervezni, hova teszeik az egyik, a másik nagyit, a nagy gyerekeket.:) Két "csapat is összefoghat, akik vannak olyan viszonyban, hogy szivesen osztoznak közös udvvaron, és külön külön veszik meg a két házat.

Szeretettel:
Kováts Ildikó
tulajdonos

Hasonló hirdetések átlagárai a környéken

Az átlagárat a 200-299 m2 közötti, felújított, jó állapotú, közepes állapotú, felújítandó, befejezetlen eladó házak ára alapján számoltuk ki.

Lépjen kapcsolatba a hirdetővel!

Kérem, ingatlanközvetítők ne keressenek!
06 20 927 ···
Neked ajánljuk

Elérted a hirdetőt telefonon?