V. kerület, Váci utca

Eladó lakásban iroda
V. kerület, Váci utca
Alapterület
96 m²
Szobák
4
Azonosító: 28302962
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó lakásban iroda

Ingatlan állapota
közepes állapotú
Építés éve
nincs megadva
Energiatanúsítvány
nincs megadva
Emelet
2
Épület szintjei
nincs megadva
Légkondicionáló
nincs megadva
Üzemeltetési díj
45 E Ft/hó
Parkolóhelyek száma
nincs megadva
Akadálymentesített
nincs megadva
Tetőtér
nincs megadva
Parkolás
nincs megadva

Leírás

Az 5. kerület legszebb részén, a Vörösmarty tér és a Régiposta utca között, a Váci utca egyik legkülönlegesebb épületében, az azúrkék Zsolnay kerámiával burkolt és gazdagon díszített Thonet-házban eladó egy 96 nm-es, remek elosztású, kiválóan alakítható 2. emeleti lakás.
A lakás jelenleg 3 szobás, de könnyen átalakítható és többféle funkcióra is alkalmas lehet. A belmagasság 3,7 méter, a konyha áthelyezésével egy plusz szoba is kialakítható, az elegáns kétszárnyú ajtók és a nyílászárók remek állapotban vannak. A bejárat az Aranykéz utca felől nyílik, de a lakás legnagyobb szobája a Váci utcára néz.
A Váci utca 11/A szám alatti impozáns Thonet-házat 1890-ben építtette a nemzetközi sikereket elért Michael Thonet, a kecses hajlított bútorok megalkotója a híres építész, Lechner Ödön tervei alapján.
Az épület a budapesti szecesszió egyik legismertebb gyöngyszeme. A homlokzat dekorációjához Lechner az általa olyannyira kedvelt színes majolika csempét használta - a díszes burkolat elemeit a pécsi Zsolnay gyárban állították elő. Ez az épület volt Budapest első, a kor nagyvárosi normái szerint modern kereskedőháza, melyet az akkor már évtizedes múlttal és komoly üzleti sikerekkel rendelkező Thonet család üzemeltetett.
Az üzletszint feletti emeletek lakótérül szolgáltak, és az épület a főhomlokzat újszerű tagolása és szerkezete évtizedekig szolgált mintául nagyvárosi üzlet- és lakóház megjelenésére.
103 M. Ft-ért eladó, szinte azonnal birtokba vehető.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel