Zalakaros, Üdülő sor Eladó lakóövezeti telek
Telekterület 9034 m2
Azonosító: 27605625
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 905
Ellenőrzött Partner Ellenőrzött Partner
Eladó lakóövezeti telek
Beépíthetőség 80%
Szintterületi mutató nincs megadva
Bruttó szintterület nincs megadva
Villany van
Víz van
Gáz van
Csatorna van
Beépíthetőség 80%
Szintterületi mutató nincs megadva
Bruttó szintterület nincs megadva
Villany van
Víz van
Gáz van
Csatorna van
Leírás

Zalakaros Üdülő sor, belterület
Telek méret : 9034 m2 hrsz. 284/2
A helyi építési szabályzat szerint a beépíthetőség 80 %, épületmagasság 10 m , homlokzatmagasság 11,0 m, legkisebb zöldfelület 10 % ( 21 § )
Az ingatlan természetesen összközműves, víz, gáz, elektromos áram, csatorna ellátás adott, a közlekedési lehetőség kiváló.
A fejlesztési területtől, a Zalakaros Termál Gyógyfürdő mindössze 350 m távolságra helyezkedik el!
A Hrsz. 284/2 terület elhelyezkedése a Város kapujában, a főútvonal mentén. Közvetlen szomszédságában (telekhatáron) termál kút található, mely információink szerint, bevonható a projektbe!
AKTUÁLIS HELYZET
A területen 7 évvel ezelőtt egy négycsillagos gyógy szállodát terveztek építeni Hotel Belvedere néven. A tervezett szálloda 166 szobás lett volna, ezen kívül konferenciaterem, étterem, uszoda, kávézó, fitness terem és multifunkcionális egység is szerepelt az engedélyezett tervekben. Az épület összes területét teraszokkal együtt 14200 m2 -ben tervezték. Jogerős építési engedéllyel rendelkezett, amely alapján megkezdték az építkezést, és elkészült a szállodai alépítmény 3520 m2 alapterülettel. A tulajdonos üzleti nehézségei miatt az építés leállt. A jelenlegi tulajdonos árverés útján szerezte meg az ingatlan kizárólagos tulajdonjogát, mint magánszemély. Az ingatlan per-, teher-, igénymentes, kizárólag magának a tulajdonosnak a jelzálogjoga van rá bejegyezve.
A beépítési lehetőség alapján a telekre még egy második épület is felépíthető, mely a látványterveken (lent) is szerepel.
A tervező mérnöki iroda, mely a Hotel terveivel díjat is nyert, készséggel együttműködik az új befektetővel, nagyban megsegítve, és felgyorsítva ezzel, az új engedélyek megszerzését.
FELHASZNÁLÁSI/BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉGEK
A helyi adottságok, továbbá a magyarországi ingatlanforgalmazási helyzet alapján reálisan több fejlesztési lehetőség is adódik:
•• Gyógyszálló (ahogy azt eredetileg is tervezték)
•• Apartman ház (mélygarázzsal, földszinten, utcaszinten szolgáltató egységekkel)
•• Magán kórház/klinika (Európa minden tájáról, a gyógykezelésekre érkezők magas színvonalú, egyéb egészségügyi ellátására, rehabilitációjára nagy igény mutatkozik)
•• Magán idősek otthona (a központi épületben)
A szállodai fejlesztés változatlanul perspektivikus a kivételesen szép virágos, rendezett környezet, a termálvizes impozáns (Gránit) fürdő miatt.
A vendégéjszakák száma meghaladja az 500 ezret évente, a kereslet növekvő, a vendégek döntő többsége külföldi.
Az apartman ház a jelenlegi magyar szabályozási környezet mellett jó értékesítési eséllyel kecsegtet. A tapasztalatok szerint a frekventált üdülőhelyeken erős a kereslet a 30-45 m2 –es apartmanok iránt.
Reális program a két lehetőség egyidejű megvalósítása is. Könnyen belátható előnnyel jár, ha egy szálloda és egy apartman ház is felépül, ez megkönnyítené az apartmanok eladását, e mellett a szálloda is tudna alacsonyabb áron apartmanokat bérbe adni. A szállodai infrastruktúra kihasználtsága is jelentősen növekedne ebben a konstrukcióban. Az apartman ház földszintjén kialakított kereskedelmi egységek is könnyebben kiadhatók/eladhatók lennének.
A térség, jelentős beruházások előtt áll. Az M7-es autópálya és Zalaegerszeg Megye Jogú Városát, hamarosan kétszer két sávos okos út köti össze. Ennek nyomvonala a tervek szerint Zalakaros közelében halad majd. A termálvíz minősége, gyógyító ereje kiemelkedő, ezért a gyógyulni vágyó betegek, és hozzátartozóik előszeretettel telepednek le Zalakaroson. Mind a kórház, mind az idősek otthonára jelentős az igény, hiszen hosszútávon a szállodai elhelyezés igen költséges.
Reális esély a termálvíz közvetlen bevezetése is, ha erre a fejlesztő igényt tart. A korábbi fejlesztőnek erre vonatkozóan szerződése volt a termál kutak tulajdonosával, a Gránit fürdővel.
Az Önkormányzat szívesen látja és várja a befektetőket, a 2016 márciusában elfogadott Gyógyhelyfejlesztési Stratégia részletesen bemutatja a befektetési szempontból legfontosabb tényezőket, mint pl. közlekedés, infrastruktúra, turizmus helyzete, nevezetességek, egészségügyi háttér stb.
Bővebb információk itt:
ÖSSZEGZÉS
Az ingatlan tulajdonosa tőkeerős, a fejlesztést koordinálni, lebonyolítani képes befektetőt keres, nincs szándékában a megvalósuló projektben tulajdonostársként részt venni, ennek ellenére minden értékelhető megoldásra nyitott!
Amennyiben felkeltettem érdeklődésüket, keressenek, hívjanak, írjanak bátran.

Tovább olvasom expand_more
Térkép Zalakaros, Üdülő sor
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Ellenőrzött Partner Ellenőrzött Partner
phone +36 30 905 Felfedés
© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch