Balatonrendes, Veszprém megye Eladó szálloda, hotel, panzió
Alapterület 1 m2
Azonosító: 27314583
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 267
Eladó szálloda, hotel, panzió
Légkondicionáló nincs megadva
Energetikai tanúsítvány nincs megadva
Légkondicionáló nincs megadva
Energetikai tanúsítvány nincs megadva
Leírás

Az alábbi vagyonelemeket kínálom eladásra egy csomagban:

•Feldolgozó épülete és berendezési tárgyai,
•Pince és berendezései,
•Étterem és panzió teljes felszerelésével,
•Nyaraló + pincéje és kert,
•2,7 hektár szőlő-kert-szántó és utak (Balatonrendes külterület),
•4,6 ha szőlő (új telepítés, Szentbékála).


Két területen, a Badacsonyi és a Balaton-felvidéki borvidéken terülnek el a borászatot megalapozó, magyar magántulajdonban lévő szőlőterületek. Mindkét terület „szőlő” művelési ág besorolású, déli, dél-nyugati lejtésű.

Szentbékála 4,6 hektár

Csodálatos környezetben a Kőtenger mellett terül el. Az egész tábla cca 20 ha, melynek alsó tagjában több helyrajzi számon található. Ez a terület 2017 év során újratelepítésre került, amely még nem fejeződött be teljesen (Chardonnay, Olaszrizling, Kékfrankos). A hátralévő támrendszer kialakítás munkák várhatóan-ben fejeződnek be. Ennek költsége az árban benne van. A domboldal déli tájolása és a szélvédett környezet kiváltképp alkalmas a kiváló minőségű borászati alapanyag előállítására.


- Balatonrendes 2,7 hektár (2,1 ha szőlő és udvar; 0,5 ha szántó)

Balaton környékének talán legszebb területe, de mindenki által elismerten a legjobb Szürkebarát ültetvénye. A terület 80%-a egyesítésre került a korábban rajta áthaladó önkormányzati út megvételét követően. 2012-ben telepítést hajtottunk végre (2100 m2 Furmint), így az aktív ültetvényhányad elérte az építési engedély megszerzéséhez szükséges egy helyrajzi számhoz tartozó terület 80%-át. A serdülőkorban lévő telepítés 2015-ben hozott először termést. A Kerekes dombról a Balaton felé lejtő ideális lejtésű terület garantálja a kiváló minőségű termést.
A domb lábánál a 71-es út felé eső részen 0,5 ha szántó található, amely a domb lábáig nyúlik.
Minőségi borainkkal több éttermet, vendéglátó egységet, borszaküzletet látunk el az ország több területén.


Ingatlanok:
Balatonrendes külterületen (Kerekes-domb) található egy feldolgozó üzem, egy melegkonyhás étterem, egy 6 szobás panzió és egy új építésű pince.
- Szőlőfeldolgozó-bortároló-borkezelő

Az üzem 170 m2 területen került kialakításra. Az egyik helyiségben a szőlő fogadására és feldolgozására alkalmas berendezések találhatóak, a másik helységben a bor tárolása, illetve a must erjesztése történik. Az épület hűthető-fűthető. A feldolgozáshoz, érleléshez, palackozáshoz, valamint a késztermék értékesítéséhez szükséges tárgyi eszközök, berendezések egy részét EMVA pályázaton nyert, valamint saját tőkéből finanszírozott összegből valósította meg a Kft. A cég rendelkezik a termékek előállításához szükséges engedélyekkel. A feldolgozó átépítésre kerül, élelmiszeripari üzem minősítés megszerzése a cél. A kivitelezési munkák 2018-ban fognak zárulni.

Melegkonyhás étterem-panzió-pince

A 2017 májusában átadott panzió és melegkonyhás étterem helyén már korábban is, jól bejáratott étterem működött. A 2017 évben szerzett tapasztalatok igen kedvezőek, a nyári időszakban teljes kihasználtsággal működött , Profi üzemeltető viszi mind a két részt, fix 10 éves szerződéssel. Mögötte található a vele egybeépített hantolt pince, mely boltíves kialakításának köszönhetően hangulatos helyet adhat rendezvények, borkóstolók lebonyolítására.
A területhez tartozik a mellette található – 2017-ben felújított - nyaraló ingatlan is, amely 4.000,- m2 kert, cca. 56 m2 ház, 30 m2 pincét foglal magában.

Üzemeltetésre bérbe is vehető-

a:borászattal együtt 1.7 Mft/hó

b:borászat nélkül 1,6 MFT/hó

Tovább olvasom expand_more
Térkép Balatonrendes, Veszprém megye
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 267
© ingatlan.com - 1999 - 2023 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu
Magyar English Deutsch