Lepsény, Fejér megye

Eladó kastély
Alapterület 1 400 m²
Telekterület 68 784 m²
Szobák száma 1
Ár 170 millió Ft
  • Térkép
Hívja a hirdetőt!
06 30 267 ···
 

Eladó kastély

Ingatlan állapota befejezetlen
Komfort nincs megadva
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei 2
Fűtés nincs megadva
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC nincs megadva
Kilátás kertre néző
Tetőtér beépíthető
Pince van
Parkolás udvari beálló - benne van az árban


Lepsény Fejér megye dél-nyugati részén, Veszprém megye határán, 6km-re Balatontól eladó a Nádasdy kúria! A település előnyös földrajzi fekvéséből adódik kedvező közúton való megközelíthetősége is; mind Budapest és a megyeszékhely, Székesfehérvár és az attól észak- észak-nyugatra fekvő, mind a Veszprém megyei, Balaton parti helyek jó állapotú utakon (M7 autópálya, 7.és 8 sz. főút) nagyon rövid idő alatt elérhetőek.

- Nádasdy Kúria –Az ingatlan a község egyik – autóbusz- és vasútállomástól is max. 500 m-re fekvő, aszfaltos úton megközelíthető - mellékutcájában található.

A csaknem 7 hektáros terület egy csodálatos őspark, melyet egyik oldalról a Cinca-patak határol. Növényzete jelenleg kissé gondozatlan, de benne mintegy 100 db nagy eszmei értékkel rendelkező fa, valamint kb. 20.000 nm füves és kb. 35.000 nm cserjés terület található. A parkban áll egy kőhíd, valamint kis csónakázótó és sziget, amelyek eredeti állapota a meder kotrásával visszaállítható. A kastélyparkban valaha lovarda és istálló is volt, ezek mára sajnos már nincsenek meg.

A Nádasdy Ferenc gróf által 1719-ben királyi adományként kapott lepsényi birtokság a kastély, majorság, magtár, lovarda, istálló, uradalmi lakóépületek, stb. fel- ill kiépítésével az 1700-as évek folyamán folyamatosan tették Lepsényt a Nádasdy-birtokok központjává.

A műemlékileg védett ingatlanterület legjelentősebb épülete a jelenleg felújítás alatt álló kúria épülete. Az épület egy része az idők során teljesen megsemmisült, és a megmaradt épületrész állapota is rohamosan romlott.

A jelenlegi tulajdonos arra vállalkozott, hogy a fennmaradt, műemléki védettség alatt álló épületet a műemlékvédelmi hatóság előírásai szerint, az eredeti építő anyagokkal megegyező, bontásból származó alapanyagok (tégla, tetőcserép) felhasználásával felújítja és az elpusztult épületrésszel kiegészíti. Az eddigi építkezés mindenben ennek megfelelően történt, s így ezt a műemlékileg is jelentős, védett ingatlant sikerült megmenteni a pusztulástól.

Az épület többszintes; jelenleg szerkezetkész állapotú. A teljes földszinti hasznos alapterület 800 nm, melyhez 50 nm eredeti építésű és 233 nm alapterületű új építésű pince kapcsolódik. A szintén teljesen beépíteni tervezett tetőtér hasznos alapterülete 600 nm.

A pincefal és a pillérek szerkezetei nagyméretű, tömör téglából falazottak, a földszint hosszfalas szerkezeti rendszerű, a tető pedig hagyományos ácsszerkezettel készült.

A Nádasdy-kúrián kívül a ingatlanon található még egy, az 1980-as években épült, jelenleg is jó állapotban lévő, 42 nm hasznos alapterületű, földszintes lakóház (gondnoki épület).
Övezeti besorolása: belterület

Közművek: ivóvízvezeték, villamos áram, földgázvezeték, szennyvízcsatorna

A kúria ajánlott befektetésre-vállalkozásra több funkcióra, kiemelt Balaton közeli fekvése miatt is.Lépjen kapcsolatba a hirdetővel!

Jaksa Éva
A referens összes hirdetése
06 30 267 ···
 
KissJaksa Ingatlan Iroda Az iroda összes hirdetése
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk

Elérted a hirdetőt telefonon?